Lasten teatterifestivaali alkaa huomenna

Oulun lasten teatterifestivaalia vietetään 19.–23. maaliskuuta. Tänä vuonna Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali eriytettiin kahdeksi festivaaliksi ja tällä viikolla koittaa lasten vuoro. 

Festivaalilla nähdään 14 esitystä, muun muassa Tanssiteatteri Glims & Glomsin Tii-Tii-Tiitiäinen, Jam.Shenanigansin nykysirkusesitys Shenanigans, Thalia-palkintoehdokas Whizz-whirr-bang-clang! ja Akseli Klonkin Suomalaiset tutkimusmatkailijatOhjelmistossa on mukana myös valloittava sirkusesitys Ruotsista.  

“Ruotsalaisen Kompani Giraff -ryhmän Goldberg-muunnelmat on yksi maagisimpia ja viehättävimpiä nykysirkusesityksiä, joita olen pitkään aikaan nähnyt. Lähde katsomaan, miten pallo vaihtuu lusikaksi ja miten käsi ei tottele omistajaansa. Lisäksi esityksessä rakentuu aivan valloittava dominorata”, taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio kuvailee.  

Festivaalin tarkoituksena on esitellä mahdollisimman erilaisia tapoja tehdä ja kokea esittävää taidetta.  

“Mukana on puheteatterin lisäksi esimerkiksi tanssia, sirkusta, nukketeatteria, musiikkiteatteria, fyysistä teatteria ja näitä yhdistäviä sekamelskoja. Festivaalien yksikään esitys ei voi yksinään määritellä, mitä teatteri on, vaan jokainen esitys on oma ehdotuksensa teatteriksi”, Lehmuskallio luonnehtii.  

Tule ratsastamaan keppariradalle

Festivaali avataan avajaisilla tiistaina 19.3. kello 10 alkaen. Esitysten lisäksi festivaalilla on joka päivä kepparirata, johon voi tulla ratsastamaan. Kepparirata on tehty yhteistyössä Suomen Diakoniaopiston opiskelijoiden kanssa. Torstaina 21.3. klo 16 on puolestaan Kepparit! – Valoa pimeyteen! -esitystä ennen keskustelutilaisuus, jossa mukana ovat esityksen näyttelijät. Paikkana teatteriravintola Aulis.

Lasten teatterifestivaali järjestetään yhteistyössä Kulttuuritalo Valveen, JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen, Balettikoulu Sinikellon, Flow Productionsin ja Akseli Klonkin kanssa. Festivaaliesityksiä on Oulun teatterilla neljällä näyttämöllä ja Kulttuuritalo Valveella (Hallituskatu 7) kahdella näyttämöllä. 

Liput kaikkiin festivaaliesityksiin myy Oulun teatterin lipunmyynti ja Lippu.fi. Valveen lippumyymälässä myydään lippuja Valveella nähtäviin esityksiin. Valveen lippumyymälässä ei peritä asiakkailta käsittelykuluja tai toimitusmaksua.  

Tutustu koko ohjelmistoon täällä.