Tätä on
Oulun teatteri

Teatterin tarina

Oulun teatteri on pohjoisen teatteritaiteen koti, joka tarjoaa värikkäitä elämyksiä, oivalluksia ja unohtumattomia tarinoita. Olemme tulevaisuuteen suuntaava, kansallisesti merkittävä teatteri, joka uskaltaa nousta puheenaiheeksi myös kurottamalla kohti uusia yleisöjä ja toimintatapoja. 

Oulun teatteri on yli sadan työntekijän taideorganisaatio, joka tuottaa vuodessa 7–8 ensi-iltaa neljälle eri näyttämölle. Lisäksi ohjelmistossa on runsaasti vierailuesityksiä sekä joka kevät Oulun lasten teatterifestivaali ja Oulun nuorten teatterifestivaali.

Historiaa

  • 1931 Oulun Näyttämö perustetaan.
  • 1951 Nimi muuttuu Oulun Teatteriksi.
  • 1965 Syntyy kunnallinen Oulun kaupunginteatteri.
  • 1972 Valmistuu Marjatta ja Martti Jaatisen suunnittelema teatteritalo.
  • 2012 Teatterista Oulun kaupungin omistava osakeyhtiö ja nimeksi Oulun teatteri.

Strategia

Oulun teatteri tekee vetovoimaista, vastuullista ja uusiutuvaa teatteritaidetta. Visiomme on olla rohkeasti uusiutuva kaikkien teatteri. Missiona on, että yhdessä tehty työ elää, tuntuu ja vaikuttaa. Kaikki toimintamme teatterilla rakentuu tähän visioon ja missioon. Arvomme ovat luovasti, ilolla ja yhdessä.

Esityskuva näytelmästä Edward Albeen Kuka pelkää Virginia Woolfia?
Esityskuva näytelmästä Ei kertonut katuvansa.

Luovasti
Teatteri elää, etsii uusia muotoja ja kehittyy. Kokeilemme uusia asioita ja tartumme ideoihin. Turvallinen ja luotettava työympäristö rohkaisee luovuuteen.

Ilolla
Meillä on positiivinen tekemisen meininki, arvostamme toisiamme ja teemme töitä hymy huulessa sekä pilke silmäkulmassa.

Yhdessä
Kohtaamme enemmän niin talon sisällä kuin ulkopuolella. Kehitämme yhteistyötä kaupungin toimialojen ja muiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Pyrimme dialogisuuteen ja toisiamme arvostavaan kulttuuriin.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuus

Oulun teatteri haluaa olla yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja monimuotoisuutta edistävä taidelaitos ja työpaikka. Oulun teatterin varsinaisen strategian sloganiksi valittua Kaikkien teatteria pyritään toteuttamaan entistä paremmin tarjoamalla tekijöille mahdollisuuksien tasa-arvoa, produktioissa entistä monimuotoisempia ihmis-ja maailmankuvia sekä katsojille ja kokijoille laajempaa osallisuuden mahdollisuutta. 

Helmikuussa 2023 julkaistun Tasa-arvo-ja yhdenvertaisuussuunnitelman tavoitteena on edistää ja kehittää Oulun teatterin läpinäkyvää, lainmukaista ja oikeudenmukaista toimintaa, joka tukee teatterin strategisia arvoja luovasti, ilolla ja yhdessä. Suunnitelma ohjaa teatteria yhä monimuotoisemmalle tavalle toimia taideyhteisönä ja työpaikkana. 

Lue tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma täältä.

Hallitus

Hallituksen jäsenet nimettiin 16.5.2022 Oulun kaupunginteatteri Oy:n yhtiökokouksessa.

Janne Hakkarainen, puheenjohtaja
Virpi Räisänen, varapuheenjohtaja
Taru Lehtinen
Lyly Rajala
Veikko Ervasti
Merja Pietilä, näyttelijäyhdistyksen edustaja