PikiTalk

6.9. – 4.10. – 1.11. – 5.12.

Enemmän puhetta, vähemmän teatteria

PikiTalk on räväkkä, tärkeisiin ja tunteita herättäviin alueellisiin ilmiöihin syventyvä after work –hetki ja erilainen viikonlopun aloitus.

Syksyisin kerran kuussa järjestettävä PikiTalk tarttuu rohkeasti kipeisiin aiheisiin, joiden teemat kumpuavat Oulun teatterin ohjelmistosta. Kutsumme keskustelemaan mielenkiintoiset ja aiheisiin syventyneet alansa huiput. Kaikki oululaiset ovat tervetulleita kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun. 

Syksyn 2024 teemoina ovat jälleen elämän isot kysymykset – rakkauden löytymisen hankaluus Tinder-ajassa, hyvä arki ja mistä se on rakennettu, naiseus ja ylisukupolviset taakat sekä empatia politiikassa. Keskustelun aiheet saavat inspiraationsa Oulun teatterin produktioista Punaisin ruusu puhkeaa kukkaanVarjoja paratiisissaAinoa kotini ja Saiturin joulu.  

Illan virittäjinä toimivat Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi, Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen ja sarjakuvataiteilija Lauri Ahtinen. PikiTalkien keskusteluosuudet striimataan Mun Oulun verkkosivulla.

Pikisalin ovet ja baari aukeavat klo 16, keskustelu alkaa klo 17 ja tilaisuus päättyy klo 19. Illan aikana yleisöä viihdyttää myös vaihtuva dj ja bistrossa on ruoka- ja juomatarjouksia.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan PikiTalkeihin!

Pe 6.9.

Miksi kukaan ei kelpaa minulle? – Punaisten ruusujen ilta

Kauden avausteemana on rakkauden löytymisen hankaluus Tinder-ajassa ja parisuhteen pysyvyys. Mitä parisuhteessa odotetaan toiselta osapuolelta ja mitä ollaan valmiita itse antamaan? Illassa pohditaan, miten ympäröivät käsitykset parisuhteesta vaikuttavat rakkaus- ja parisuhdekäsitykseen ja siten rakkauden löytymiseen.

Illan teemat kumpuavat Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan –produktiosta, josta nähdään myös otteita. Keskustelemassa tutkija Anne Holappa, Ensitreffit alttarilla –sarjasta tuttu Aleksi Keränen ja Tinderiä käyttänyt Anne Roth.

Juontajina Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen ja sarjakuvataiteilija Lauri Ahtinen.

Pe 4.10.

Arki best! Onko juurileipä 2020-luvun arjen ruskeakastike?

Lokakuussa teemoina ovat vaatimattoman elämän kauneus, arkikauneus ja se mistä hyvä arki on rakennettu. Miltä arki 2020-luvulla näyttää ja mitä arjelta halutaan? Rakentuuko onnellinen arki kurinalaisesta elämästä vai nautinnoista? Illan aikana keskustellaan siitä, mikä on arjen suola ja ovatko hyvän arjen ainekset muutoksessa. Illassa nähdään otteita Varjoja paratiisissa -produktiosta.

Keskustelemassa Oulun kaupungin yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukka, Anarkistimarttojen puheenjohtaja Tiina Routavaara, kirjailija Jenni Räinä ja juoksuvalmentaja Janne Ukonmaanaho.

Juontajina Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen ja Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi.

Pe 1.11.

Naiselle sallittu – Onko nainen aina liikaa tai liian vähän?

Marraskuun PikiTalkissa keskustellaan naiseudesta: mitä nainen saa olla ja mikä on sallittua naisille. Keskusteluteemat nousevat Hanna Brotheruksen romaaniin perustuvasta Ainoa kotini -produktiosta. Illassa keskustellaan ylisukupolvisista taakoista ja siitä, miten ne vaikuttavat meihin ja siihen, millaisiksi naiset kasvavat. Puhutaan myös syömishäiriöistä, omakuvasta ja henkisestä kylmyydestä kasvatuksessa.   

Illassa nähdään otteita Ainoa kotini –produktiosta. Keskustelemassa toimittaja Minna Akimo, kirjailija Hanna Brotherus, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Juontajina Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen ja sarjakuvataiteilija Lauri Ahtinen.

To 5.12.

Politiikon moraali – Sopiiko empatia politiikkaan?

Syksyn PikiTalkit päättää keskustelu poliitikon moraalista. PikiTalk kysyy, sopiiko empatia politiikkaan ja miten poliitikko nukkuu yönsä vaikeina aikoina. Mitä empatia edes on ja miten se näkyy yhteiskunnassa? Viime vuosina leikkaamisen eetos on kasvanut taloustaantuman johdosta, mutta onko leikkaamiskohteet aina kuitenkin arvovalinta?  

Illan teemat nousevat Saiturin joulu –produktiosta, joka on Charles Dickensin klassikkotarina kitupiikistä liikemiehestä ja josta nähdään PikiTalkissa otteita.  

Keskustelemassa ovat ohjaaja Heta Haanperä, Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jarmo J. Husso, kansanedustaja Jessi Jokelainen ja empatiatutkija Sami Keto.

Juontajina Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen ja Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi.

Kommentit

Kommentoi