Pokka pitää, kuvassa Riitta Toropainen. Kuva Kaisa Tiri

Syyskauden vierailuohjelmisto on julkaistu

Oulun teatterin syksyn ohjelmisto täydentyy monipuolisella vierailukattauksella. Liput syksyn esityksiin on nyt myynnissä.

Syksy tuo Ouluun Kari Hotakaisen monologinäytelmä Palvelijan, Puku ommellaan hiljaisuudessa –musiikkiteatteriesityksen, ShoWhat Turboshow 2.0. -dragshow’n, Ali Jahanigirin uuden Mustavalkoista-show’n, Vanhoja poikia –musiikkikomedian, huippusuosittuun tv-sarjaan perustuvan Pokka pitää -komedian sekä Juha Kauppisen kirjoittaman ja Martti Suosalon tähdittämän Starman-monologin. 

“Syksyn vierailuohjelmistosta tuli hauskasti tarkkaa teemaa etukäteen päättämättä mieskuvaa monelta kantilta pohtiva. Näemme vanhoja poikia, herkkiä poikia ja dragia. Vierailuohjelmisto käy kivasti dialogia Oulun teatterin oman ohjelmiston kanssa, kun esimerkiksi syksyn suuren näyttämön ensi-ilta Ainoa kotini käsittelee naisen kehonkuvaa”, kertoo taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio.  

Suurella näyttämöllä suuria tunteita ja Suomen drag-viihteen kuninkaallisten juhlashow  

Vanhoja poikia tuo lavalle konkarinäyttelijät Taneli Mäkelän, Esko Roineen, Tuomas Uusitalon ja Puntti Valtosen. Neljä miestä tuulisella Saimaan saarella, muistot, toiveet, syvimmät surut ja hellimmät unelmat jaetaan yhdessä. Usein huiman hauskasti, yhtä usein kömpelön karheasti. Nokipannukahvi on tulilla, kuppinsa pohjalle on lupa kaataa pienet plöröt, kukaan ei kiellä eikä kehota. Miehet kuljettavat tarinaansa parinkymmenen Junnun laulun voimin, huumori ja haikeus lyövät komeasti kättä.  

Vanhoja poikia, suuri näyttämö ke 4.9. klo 18 ja to 5.9. klo 12  
 
Puku ommellaan hiljaisuudessa –musiikkiteatteriesityksessä väkevät tulkitsijat ovat olennaisen äärellä. Miten ottaa vastaan vääjäämätön vieras? Odottamaton ja odotettu? Jukka Perko Avara yhdessä näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin kanssa ovat luoneet sanan ja musiikin keinoin kuulokuvan katovaisuudesta, elämästä ja kuolemasta. Keskiaikaisesta kuolemantanssikuva-aiheesta innoituksen saanut esitys kulkee läpi ajan. Francois Villonin ja La Folian säkeistä ja sävelistä kohti pohjoista Tomas Tranströmerin, Lauri Viidan ja monen muun runoilijan sanojen syliin. 

Puku ommellaan hiljaisuudessa, suuri näyttämö to 26.9. klo 19 

Kari Hotakaisen Palvelijassa näyttämöllä nähdään Martti Suosalo.

Palvelija on Kari Hotakaisen Helsingin Kaupunginteatterille kirjoittama monologinäytelmä. Näytelmä tarkastelee palvelijuutta – onko se vain ammatti vai ihmisessä syvemmällä oleva luonne. Kaikissa elämän vaiheissa tapaamme palveluammatissa toimivia ihmisiä, ensirääkäisyn todistavasta kätilöstä aina haudankaivajaan. Kuinka paljon voi ihmiseltä pyytää, missä kulkee raja, kun palvelijan mitta tulee täyteen? Palvelijan rooliin ui monitaituri Martti Suosalo, joka paitsi esittää näytelmän kaikki roolit, myös ohjaa esityksen. 

Palvelija, suuri näyttämö to 10.10. klo 19 ja pe 11.10. klo 13 

ShoWhatin 25-vuotisjuhlien kunniaksi rakennettu ShoWhat Turboshow 2.0 tarjoilee illan täydeltä tähtisadetta, kun lavalle nousevat Suomen drag-viihteen kuninkaallisten Osku Heiskasen ja Jarkko Valteen legendaarisimmat hahmot sekä uudet, yllättävät ja valloittavat tuttavuudet. Kaksikko lupaa show’n, joka viihdyttää ja kiihdyttää kovempaa kuin koskaan. Lavalla nähdään myös ShoWhatin omat, karismaattiset ja timantinkovat tanssijat Antton Laine, Lasse Muuronen, Pasi Mäkelä ja Jari Peltola.  

ShoWhat Turboshow 2.0, suuri näyttämö pe 18.10. klo 19 ja la 19.10. klo 13 

Syksyllä 2024 Ali Jahangiri lähtee läpi Suomen avartamaan naurulla ajatuksiamme uudella Mustavalkoista -stand up soolollaan. Maailma, jossa elämme, on väriä täynnä ihmisissä, suuntauksissa, poliittisissa ajatuksissa ja persoonissa. Silti ajatusmaailmamme voi olla yllättävän mustavalkoista. Vai onko sittenkään? Show´ssa on luvassa naurua ja huumoria koko väripaletin kirjolla.  

Ali Jahangiri – Mustavalkoista, suuri näyttämö pe 1.11. klo 19 

Martti Suosalon tähdittämä uusi monologi ruotii ihmisen ja luonnon suhdetta 

Starman on Juha Kauppisen Martti Suosalolle kirjoittama inhimillinen monologinäytelmä luonnon ja ihmisen suhteesta sekä epäinhimillisistä voimista, jotka ovat vääjäämättä tuhoamassa luontoa. Synkän aiheen keskelle läikkyy yllättäen myös huumoria, kun Suosalon esittämät hahmot valtaavat lavan. Monikasvoinen näytelmä tuo lavalle monia mielikuvituksellisia hahmoja: jotkin ovat erikoisia, toiset täysin arkipäiväisiä, jotkut ehkä molempia samaan aikaan. Hahmot haluavat sitä mitä kaikki muutkin: läheistensä hyvinvointia, luonnon pelastumista ja parempaa tulevaisuutta maapallolle. 

Starman, Pikisali pe 27.9. klo 19 ja la 28.9. klo 19 

Roy Clarken kirjoittama hersyvä komedia Pokka pitää perustuu hänen huippusuosittuun tv-sarjaansa, jonka jaksoja on nähty lähes kaikkialla maailmassa. Hienostunut, elinvoimainen, täydellisyyttä tavoitteleva rouva Hyacinth Bucket – lausutaan Bukee – tekee kaikkensa toteuttaakseen unelmansa aristokraattisesta elämästä. Päällepäsmäröivä, mutta hyväsydäminen Hyacinth järjestelee kynttiläillallisia, ja piinaa vaatimuksillaan sukulaisiaan ja naapureitaan, jotka tekevät kaikkensa välttääkseen kohtaamisen ”Bucket-womanin” kanssa. Hyacinth saa sattumalta selville, että hänen naapurinsa Emmet on alkanut vetää näytelmäkerhoa. Ja kuinka ollakaan – yksi rooli on vielä vapaana. 

Esityksen tuottaa Kakaravaaran tuotanto. Näytelmän ohjaa Ahti Ahonen, puku- ja lavastussuunnittelusta vastaa Pirjo Valinen, Hyacinthina loistaa Riitta Toropainen ja muissa rooleissa nähdään Päivi Kangasniemi, Marika Kastelli, Satu Keränen, Liisa-Mari Kuopusjärvi, Pekka Kurttila, Jarmo Lamppu, Alpo Puhakka ja Timo Puhakka. 

Pokka pitää, pieni näyttämö 12.10.–21.12. 

Syksyn vierailuohjelmisto

Ke 4.9. klo 18 ja to 5.9. klo 12 Vanhoja poikia, suuri näyttämö  
To 26.9. klo 19 Puku ommellaan hiljaisuudessa, suuri näyttämö 
Pe 27.9. klo 19 ja la 28.9. klo 19 Starman, Pikisali  
To 10.10. klo 19 ja pe 11.10. klo 13 Palvelija, suuri näyttämö  
12.10.–21.12. Pokka pitää, pieni näyttämö  
Pe 18.10. klo 19 ja la 19.10. klo 13 ShoWhat Turboshow 2.0, suuri näyttämö  
Pe 1.11. klo 19 Ali Jahangiri – Mustavalkoista, suuri näyttämö

Liput vierailuesityksiin nyt myynnissä!