Starman

Pe 27.9. klo 19 ja la 28.9. klo 13 & klo 19

Hauska monologi vakavasta aiheesta

Toinen ensi-ilta on täysin uuden näytelmän kantaesitys. Starman on Juha Kauppisen Martti Suosalolle kirjoittama inhimillinen monologinäytelmä luonnon ja ihmisen suhteesta sekä epäinhimillisistä voimista, jotka ovat vääjäämättä tuhoamassa luontoa. Synkän aiheen keskelle läikkyy yllättäen myös huumoria, kun Suosalon esittämät hahmot valtaavat lavan. 

Näytelmä alkaa, kun avaruudesta saapuva Starman (Suosalo) tunkeutuu lupaa kysymättä suomalaiseen sirkustelttaan mellastamaan kesken monologiesityksen. Frogstimulantin voimalla hän alkaa muuttamaan esityksen kulkua, muuttamaan ihmistä ja vaikuttamaan siihen, kuinka ihminen toimii maapallolla. 

Monikasvoinen näytelmä tuo lavalle muitakin mielikuvituksellisia hahmoja: jotkin ovat erikoisia, toiset täysin arkipäiväisiä, jotkut ehkä molempia samaan aikaan. Hahmot haluavat sitä mitä kaikki muutkin: läheistensä hyvinvointia, luonnon pelastumista ja parempaa tulevaisuutta maapallolle. 

Starman-näytelmä osoittaa, että kun puhumme luonnon kuihtumisesta ja ihmisen osallisuudesta siihen, ainoa sallittu tyylilaji ei olekaan syyllistävä saarna. Raila Leppäkosken ohjauksessa synkeän ajankohtainen aihe taipuu hillittömäksi karnevaaliksi, jossa Suosalon virtuoosimaiset näyttelijäntaidot pääsevät oikeuksiinsa. 

Esitykset ja liput

Lavalla

Martti Suosalo

Työryhmä

Juha Kauppinen

Käsikirjoitus

Raila Leppäkoski

Ohjaus

Galleria

Kommentit

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *