Taiteiden Yönä Oulun teatterissa talo täynnä ohjelmaa

Oulun Taiteiden Yönä torstaina 15. elokuuta Oulun teatterissa on tuttuun tapaan talo täynnä ohjelmaa. Luvassa on muun muassa perinteinen ja monen odottama puvuston kirppis, kaksi Ainoa kotini -teemaista teatterikierrosta, teosesittely Moninaisuuden näyttämön teoksesta Table with No Seating ja teatteriravintola Auliksen herkullinen kakkubuffet.

Ohjelma

Vinttikamari 

Klo 13 ja klo 18 Table with No Seating –esitykset 

Table with No Seating on poikkitaiteellinen koko perheen esitys, jossa käsitellään neuroepätyypillisten jokapäiväisiä kokemuksia ja haasteita selviytyä erilaisten sosiaalisten tilanteiden kirjoittamattomista säännöistä. Kaksikielinen (suomi ja englanti) teos pureutuu aiheeseen kevyen humoristisesti ja lämminhenkisesti sirkuksen, tanssin ja teatterin keinoin avaten tematiikkaa illalliskattauksen miljöön kautta.  

Liput: 16 € peruslippu / 12 € eläkeläislippu /12 € alennuslippu

Pikisali 

Klo 15–18 Puvuston kirpputori 

Perinteisellä puvuston kirpputorilla on myynnissä Oulun teatterin menneiden produktioiden vaatteita ja asusteita. Tule tekemään uniikkeja löytöjä! Maksu ainoastaan kortilla ja otathan oman kassin mukaan ostoksia varten. 

Klo 19–21 Open Stage 

Oululaisten nuorten omaksi ottama Open Stage on Oulun teatterin oma ilta 13–29-vuotiaille esiintyjille, ja illassa kaikki taiteenlajit ovat mahdollisia. Voit esittää musiikkia, monologia, sirkusta, stand uppia, tanssia, runoutta, räppiä, puheenpartta, improa tai ilmakitarointia. Vain mielikuvitus on rajana! Tule itse lavalle tai katsomoon kannustamaan. 

Esiintyjiä pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon teatterin yleisötyövastaavalle Heidi Jäärnille heidi.jaarni@oulunteatteri.fi tai 044 703 7112. Yleistyövastaavalta voit myös kysyä lisätietoja ja saat apua omien ideoiden kehittelyyn. 

Vapaa pääsy.

Suuren näyttämön lämpiö 

Klo 15–20 Auliksen kakkubuffet 

Klo 16 ja klo 16.20 Teatterikierros – teemana Ainoa kotini  

Tällä erikoisteatterikierroksella pääset tutustumaan teatteritaloon ja Ainoa kotini -näytelmään sekä sen tekijöihin. Mukana teoksesta kertomassa ohjaaja Susanna Airaksinen, koreografi Panu Varstala, lavastaja Aino Koski, pukusuunnittelija Karoliina Koiso-Kanttila ja valosuunnittelija Elina Romppainen. 

Kierrokset alkavat suuren näyttämön lämpiöstä. Kesto noin 45 minuuttia. Liput 10 euroa. Osta liput Oulun teatterin verkkokaupasta.

Klo 16.45 Teosesittely: Table with No Seating  

Table with No Seating on poikkitaiteellinen koko perheen esitys, jossa käsitellään neuroepätyypillisten jokapäiväisiä kokemuksia ja haasteita selviytyä erilaisten sosiaalisten tilanteiden kirjoittamattomista säännöistä. Juho SarnonFrancis Maskensin ja Timo Filip Salosen Table with No Seating on vuoden 2024 Oulun teatterin Moninaisuuden näyttämön teos.  

Kesto noin 15 minuuttia. Vapaa pääsy. 

Ala-aula

Klo 12–21 Moniaistinen Ihmemaa Oz -näyttely

Näytäntökaudella 2023–2024 lapsia ja aikuisia ihastuttanut Ihmemaa Oz –seikkailu palaa hetkeksi näyttelyn muodossa eri tavalla koettavaksi. Näyttelyssä on esillä muun muassa näytelmän puvustusta, lavasteita ja tarpeistoa. Vapaa pääsy.