Syksyn vierailuohjelmisto täydentyy 

Syksyn 2024 vierailuohjelmisto täydentyy Iikka Kiven uudella stand up –soololla, Divet Show’n jouluesityksellä ja miesten vapautumista vallitsevista rooleista pohtivalla alankomaalaisella Boys Won’t Be Boys -esityksellä. 

Boys Won’t Be Boys on alankomaalainen teatteriesitys, joka herättelee pohtimaan miesten mahdollisuuksia vapautua vallitsevista rooleista. Suomen Benelux-instituutti tuo esityksen Suomeen Jani Toivolan, Roderick Kabangan ja muiden kotimaisten tähtien vahvistamana. 

Rikkert van Huissteden ideoiman rajoja rikkovan esityksen ympärille on kasvanut yli sadan esiintyjän kollektiivi, jonka missiona on ohjata maskuliinisuutta uuteen suuntaan teatterin keinoin. Neljän oktaavin äänialalla valloittava van Huisstede on lapsesta lähtien kuvitellut keinoja luoda pojille ja miehille lisää liikkumatilaa miehuuden muotin tuntuessa ahtaalta. 

Miltä sitten näyttää miehen malli Suomessa? Kansainvälisten vieraiden rinnalla nähdään erilaisista taustoista tuleva kotimainen tekijäkaarti, joihin lukeutuu edellä mainittujen lisäksi muun muassa stand up –koomikko Jamie MacDonald ja oululainen tanssija Julian Owusu. Esityksen keinoin yleisöä kutsutaan irrottautumaan miehiä rajoittavista normeista jakamalla kokemuksia omasta identiteetistä, maskuliinisuudesta ja sukupuolirooleista. 

Kaikki ovat tervetulleita Boys Won’t Be Boysin pariin – monimuotoisuus, mukaan ottaminen ja yhteyksien rakentaminen ihmisten välille ovat esityksen ytimessä. Vapaaseen itseilmaisuun rohkaiseva sanoma resonoi iästä, sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. 

Boys Won’t Be Boys 20.–21.9., Pikisali 

Iikka Kivi pureutuu uudessa soolossaan suomalaisten erityiseen luontosuhteeseen 

Iikka Kiven Erityinen luontosuhde –soolo herättelee suomalaisia kokemaan, vaalimaan ja suojelemaan omaa suhdettaan luontoon sekä kysyy, miten karhunkaatajien kansan jälkeläisistä tuli valkoposkihanhista stressaantuvia sähköskuuttaajia.  

Hyväntuulisen piikikkäässä esityksessä esiintyy laaja joukko suomalaisia otuksia hupenevista hömötiaisista roimasti runsastuvaan kesämökkeilijäkantaan. Vaikka aihe on vakava ja luonnon tila huono, esitys ei keskity saarnaamiseen, vaan pyrkii ennen kaikkea innostamaan, löytämään ratkaisuja ja kannustamaan ihmisiä löytämään oman suhteensa luontoon. 

Kiven aiempi soolo Spede on kuollut nähtiin vuonna 2019. 

Iikka Kivi – Erityinen luontosuhde 12.9. klo 19, suuri näyttämö 

Divet Show jatkaa juhlavuottaan jouluesityksellä 

Kansan pikkupöksyt rullalle pyöräyttänyt Divet Show palaa pikkujoulukautena hotimpana kuin koskaan aiemmin. 20 vuotta viihdyttänyt show jatkaa juhlakauttaan syksyllä 2024 Divet Show – XMAS, Drag & Rock”n Roll -show’lla. Luvassa on suursuosikkien ilotulitusta, unohtamatta uusia yllätysmomentteja. Show saa haukkomaan henkeä naurun ja ilon karnevaalin sykkeessä. Lavalla nähdään Marko Vainio, Samu Kavekari, Saku Peippo ja Tino Virta

Divet Show – XMAS, Drag & Rock ´n Roll 13.–14.12., suuri näyttämö 

Liput ovat nyt myynnissä!