Tuula Väänänen

Tuula Väänänen

Opiskellut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa vuosina 1984–1988. Silloinen koulutus ei vielä painottanut kandin- ja maisterintutkintojen pakollisuutta, joten Väänänen on näytellyt ilman akateemista lopputyötä. Tosin, koskaan ei ole liian myöhäistä! 

Oulun teatterissa aloittanut vakituisessa työsuhteessa vuonna 1995. Oulun teatteri ja sen näyttämöt olivat käyneet hänelle tutuiksi jo vuosia aiemmin, kun Väänänen oli mukana nuorisoteatteritoiminnassa ja useissa esityksissä avustajana.  

Ennen Oulua näytellyt KOM-teatterissa ja Teatteri Eurooppa Neljässä. Työvuosien aikana vieraillut Kolmas Tila -ryhmässä. Apurahan turvin tehnyt oman tuotannon Kaksi naista – kolme päivää vuonna 2017. 

Mikä teatterissa kiehtoo?

Teatterissa kiehtoo sen maaginen mahdollisuuksien maailma. Sanan ja läsnäolon liitto! Tarinan todeksi tekeminen, sen kuljetus, ajan ja tilan hallinta.  

Mieleenpainuvin roolisi Oulun teatterissa?

Jokainen rooli jättää jälkensä seuraavaan! Mieleenpainuvimman roolin sijaan väitän, että jokainen rooli on painunut mieleen, hyvässä ja pahassa! 

Nostan kuitenkin esille kolme, toisenlaisten, minulle uudenlaisten työprosessien takia: En päässyt Juliaksi, Kuolema Venetsiassa ja Post-Kabaree.