Timo Pesonen

Timo Pesonen

Valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta näyttelijätyön koulutusohjelmasta vuonna 2002. Oulun teatterissa aloittanut vuonna 2002 produktiossa Milanon ihme

Esiintynyt Oulun teatterin lisäksi muutamissa itsenäisten ryhmien produktioissa ja televisiosarjoissa. 

Mikä teatterissa on parasta?

Teatterissa työskentelyssä parasta on mukavien ihmisten kanssa yhdessä tekeminen, avoimuus, ryhmävoima ja jatkuvasti uusiin asioihin tutustuminen ja oppiminen. Pidän myös siitä, että teatterissa esityksiä pääsee esittämään monta kertaa, jolloin ymmärrys roolihenkilöistä syvenee ja näin esitykset kehittyvät esityskertojen myötä.  

Mieleenpainuvin roolityösi Oulun teatterissa?

Olen saanut olla mukana monessa erilaisessa, upeassa ja mieleenpainuvassa produktiossa Oulun teatterissa. Kaikissa mieleenpainuvissa produktioissa on yleensä ollut ennen kaikkea hyvin kirjoitettu vaikuttava tarina, väkevät ja ristiriitaiset tunnistettavat roolihenkilöt, taitava ja intohimoinen työryhmä sekä omat produktiokohtaiset selätetyt haasteensa. Tällaisia itselle mieleenpainuvia produktioita ovat olleet esimerkiksi Populäärimusiikkia Vittulanjänkältä, Arkkienkeli Oulussa, Mobile Horror, Pudotuspeli, Raja ja Pohjoisesta tuulee näin muutamia mainitakseni.