Taiteellinen johtaja

Alma Lehmuskallio

Valmistunut ohjaajaksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2015. Aloitti Oulun teatterin taiteellisena johtajana vuoden 2020 alusta. On aikaisemmin vieraillut Oulun teatterissa Näkymätön lapsi -produktion ohjaajana vuonna 2018.  

Ohjannut Oulun teatterin lisäksi muun muassa Teatteri Jurkkaan, Teatteri Takomoon, Kotkan kaupunginteatteriin, Ylen Radioteatteriin sekä Sivuhenkilöt-kollektiivin esityksiä Cirko – Uuden sirkuksen keskukseen.  

Mikä teatterissa kiehtoo?

Teatterissa kiehtoo ehdottomasti ihmiset ja heidän kanssaan koettu merkityksellisyys ja hauskuus. Teatterissa kiehtoo myös fiktion ja todellisuuden suhde: se miten kaikki näyttämöllä tapahtuva on samaan aikaan sekä totta että ei-totta. On lisäksi ihmeellistä todistaa joka päivä sitä, miten mahdottomasta tulee mahdollista ja näyttämöille ilmestyy maailmoja, joita ei koskaan ennen ole ollut olemassa.  

Mikä on mieleenpainuvin hetki työssäsi?

Rakastan katsoa esityksen kumarruksiin tulevia ihmisiä, sekä näyttelijöitä että talon muuta henkilökuntaa. Kumarruksiin liittyy esityksen loppuunsaamiseen liittyvää helpotusta, kiitoksen ja arvostuksen saamisen hetki ja kumartajien herkkyys olla näyttämöllä ehkä jo hiukan ammattiroolin tiputtaneena. Yleisön kanssa ollaan välitilassa esityksen maailman ja arkimaailman välillä, yhdessä vielä hetki.