Ohjaaja

Heta Haanperä

Valmistunut Teatteritaiteen maisteriksi 2007 Teatterikorkeakoulusta ja aloitti työskentelyn Oulun teatterissa vuonna 2006. Haanperän lopputyön taiteellinen osio oli Kari Hotakaisen romaanin Juoksuhaudantien kantaesitys Oulun teatterin suurella näyttämöllä. 

Ollut lapsena ja nuorena harrastajanäyttelijänä muun muassa Lahden kaupunginteatterissa, Jyväskylän kaupunginteatterissa, Ylioppilasteatterissa, Nälkäteatterissa ja Koppiteatterissa. Ohjannut Oulun teatterin lisäksi muun muassa Kajaanin kaupunginteatterissa, Ilmajoen musiikkijuhlilla, sekä erilaisissa harrastajaryhmissä. 

Mikä teatterissa kiehtoo?

Teatterissa kiehtoo yhteistyö ja taitavat työkaverit. Maailma syntyy lavalle ja muuttuu eläväksi ja omalakiseksi kokonaisuudeksi. Se on jokainen kerta pieni ihme. Saan olla todistamassa kaikkien taidemuotojen yhteenloksahtamista, jokainen kerta on Big Bang. 

Mieleenpainuvin työsi Oulun teatterissa?

Jokainen työ on työstövaiheessa se tärkein. Taivaslauluun perehtyessä sain kontaktin johonkin sellaiseen, mikä oli ollut totaalisen vierasta. Kätilö imaisi jäämeren rannalle ja sodan keskelle. Petsamo ja sen historia oli minulle melko tuntematon ennen tätä ohjausta. Poikani joka katosi on jäänyt kehooni. Perheiden hätä, josta esityksessä kerroimme, on mukanani ja tunnen syvää myötätuntoa heidän surussaan. Nuoret, joiden kanssa olen työskennellyt, ovat jotkut jo aikuisia. Tunnen vieläkin iloa West Side Storyn (silloisten) nuorten saavutuksista ja perhetapahtumista. Billy Elliotin lapset jäivät sydämeeni. Onneksi saan jatkuvasti tehdä nuorten ja harrastajien kanssa töitä.