Henri Halkola

Henri Halkola

Tuli vierailemaan Oulun teatteriin Olipa kerran kassakaappimurto -näytelmään syksyllä 2020 ja vieraili myös Tahdossa syksyllä 2021. Aloitti kiinnitettynä näyttelijänä marraskuussa 2021.

Millanen tie sinulla on ollut näyttelijäksi?

Teatteri löysi minut ja minä löysin teatterin 90-luvulla Oulun kaupunginteatterissa. Aloitin matkani illuusiossa Peukaloisen retket -näytelmässä, villihanhi numero neljän roolissa. Myös siviilipalveluksen suoritin Oulun teatterissa.  

Teatteria olen jonkin verran opiskellut Teatterikorkeakoulussa, mutta pääasiassa olen itseoppinut näyttelijä. Matkani jatkui aikoinaan Lahteen, Riihimäelle ja Jyväskylään kaupunginteatteriin, jossa työskentelin vuosina 2004–2020.

Mieleenpainuvin roolisi Oulun teatterissa?

Yksi mieleenpainuvimmista ja hyvin mieluinen työ Oulun teatterissa on ollut Pöllön rooli Pienen hauen pyydystyksessä. Pidin kirjasta ja siitä maailmasta, johon esitystä alettiin tekemään. Siinä roolissa yhdistyivät mielestäni hienolla tavalla tavallisen ihmisen sankaruus ja lämmin huolenpito lähimmäisestä. 

Mikä teatterissa kiehtoo?

Niin sanotussa repertuaariteatterissa pidän erityisesti sen monipuolisesta luonteesta ja jokaiselle jotakin -ajatuksesta. Kaikki ja kaikenlaiset ihmiset ovat tervetulleita teatteriin. Se on teatterin voima ja rikkaus.