Nuorten teatterifestivaali

14.–16.3.2024 

Juhlitaan mielikuvitusta  

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali on tuonut jo yli 40 vuotta teatteritaiteen iloa lapsille ja nuorille. Keväällä 2024 festivaali uudistuu, ja sen ohjelmisto nuorille ja lapsille erotellaan omille festivaaliviikoilleen. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii Oulun teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio.    

Festivaalin tekijöitä ja kokijoita yhdistää uteliaisuus: mitä ihmeellistä ja kummallista saamme tänään yhdessä aikaan. Haluamme ruokkia tätä uteliaisuutta, juhlia mielikuvitusta, muistuttaa siitä mikä ihme jokainen ihminen on. Ihme voi olla näyttämöltä taianomaisesti katoava kukkaruukku, mutta se on myös ihan tavallinen asia: ihmisten välillä syntyvä kokemus siitä, että ei ole yksin.  

Parhaimmillaan teatteriesityksessä ja sen jälkeen tuntuukin siltä, ettei olekaan ainoa, jolla on tällainen kokemus tai ajatus, tunnistaa jotain yhteistä, joka lohduttaa ja helpottaa.  

Aikataulu  

Normikriittisyys  

Festivaalin esitysten sisältöjä yhdistää normikriittisyys. Normit ovat oletuksia siitä, minkälaisia ihmiset ovat tai minkälaisia heidän pitäisi olla tai miten käyttäytyä. Normeja ylläpitämällä voidaan, usein vahingossakin, osoittaa jollekin, ettei hän kuulu joukkoon. Kriittisyys taas tarkoittaa sitä, että suhtaudumme näihin oletuksiin kyseenalaistaen: Miksi olisi pakko olla juuri tietynlainen? Haluaisimme festivaalien esitysten tarjoilevan mahdollisimman erilaisia ajatuksia siitä, miten ja minkälainen olla.  

Liput 

Teatterin verkkokauppa

Teatteritalon lipunmyynti palvelee keskiviikosta lauantaihin kello 12–19. Festivaaliviikolla lipunmyynti aukeaa tuntia ennen esitysten alkua.

Lippu.fi 

Tutustu Lippu.fi:n maksutapoihin ja Lippupisteen kuluttajilta perittäviin palvelu- ja toimitusmaksuihin.

Huom! Ostettuja lippuja ei voi vaihtaa tai palauttaa. 

Monipuolista yhteistyötä  

Festivaali järjestetään aina monimuotoisessa yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Pääkumppaneina ovat muuan muassa Kulttuuritalo Valve, JoJo – Oulun Tanssin Keskus, Balettikoulu Sinikello, Flow Productions ja Akseli Klonk. Festivaali haluaa satsata koko alueen kulttuuritoimintaan ja arvostaa laajaa yhteistyötä sekä ammattilaisten asiantuntemusta eri esittävän taiteen aloista. 

Ohjelmisto-ehdotukset  

Ehdotuksia festivaaliohjelmistoon voi lähettää aina taiteelliselle johtajalle. Festivaalille on avoin ohjelmistohaku toukokuusta lokakuuhun.

Yhteystiedot

Taiteellinen johtaja
Alma Lehmuskallio
044 703 7011

Tuotantopäällikkö
Sari Tanner
044 703 7113

Ryhmävaraukset 
Kristiina Vaali 
050 389 1340