Nuorten teatterifestivaali

24.–26.4.2025 

Teoshaku vuodelle 2025 käynnissä  

Oulun nuorten teatterifestivaali etsii ammattimaisesti korkeatasoista esittävää taidetta ohjelmistoonsa 24.–26.4.2025. 

Valitut teokset saavat 1–3 esityskertaa festivaalin aikana hyvin varustetuilla näyttämöillä. Festivaali maksaa esityksen matka- ja majoituskulut ja kohtuullisen esiintymiskorvauksen. Hakemuksen tulee sisältää teosesittely, vierailun kustannusarvio, sähköinen tallennelinkki ja tekninen rideri valo- ja lavakarttoineen sekä tieto siitä, kumman festivaalin ohjelmistoon teoksella haetaan.

Lähetä hakemus osoitteeseen: sari.tanner@oulunteatteri.fi. Haku päättyy 15.9.2024. 

Juhlitaan mielikuvitusta  

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali on tuonut jo yli 40 vuotta teatteritaiteen iloa lapsille ja nuorille. Keväällä 2024 festivaali uudistui, kun sen ohjelmisto nuorille ja lapsille eroteltiin ensimmäistä kertaa omille festivaaliviikoilleen. Festivaalien taiteellisena johtajana toimii Oulun teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio.    

Festivaalin tekijöitä ja kokijoita yhdistää uteliaisuus: mitä ihmeellistä ja kummallista saamme tänään yhdessä aikaan. Haluamme ruokkia tätä uteliaisuutta, juhlia mielikuvitusta, muistuttaa siitä mikä ihme jokainen ihminen on. Ihme voi olla näyttämöltä taianomaisesti katoava kukkaruukku, mutta se on myös ihan tavallinen asia: ihmisten välillä syntyvä kokemus siitä, että ei ole yksin.  

Parhaimmillaan teatteriesityksessä ja sen jälkeen tuntuukin siltä, ettei olekaan ainoa, jolla on tällainen kokemus tai ajatus, tunnistaa jotain yhteistä, joka lohduttaa ja helpottaa.  

Normikriittisyys  

Festivaalin esitysten sisältöjä yhdistää normikriittisyys. Normit ovat oletuksia siitä, minkälaisia ihmiset ovat tai minkälaisia heidän pitäisi olla tai miten käyttäytyä. Normeja ylläpitämällä voidaan, usein vahingossakin, osoittaa jollekin, ettei hän kuulu joukkoon. Kriittisyys taas tarkoittaa sitä, että suhtaudumme näihin oletuksiin kyseenalaistaen: Miksi olisi pakko olla juuri tietynlainen? Haluaisimme festivaalien esitysten tarjoilevan mahdollisimman erilaisia ajatuksia siitä, miten ja minkälainen olla.  

Ohjelmisto-ehdotukset  

Ehdotuksia festivaaliohjelmistoon voi lähettää aina taiteelliselle johtajalle. Festivaalille on avoin ohjelmistohaku toukokuusta lokakuuhun.

Yhteystiedot

Taiteellinen johtaja
Alma Lehmuskallio
044 703 7011

Tuotantopäällikkö
Sari Tanner
044 703 7113

Ryhmävaraukset 
Kristiina Vaali 
050 389 1340