Vihreät niityt

Ensi-ilta 23.8.

Suomen 50-luku goes David Lynch

360 astetta ympärilläsi tapahtuva audiovisuaalinen elämys, immersiivinen mysteerinäytelmä entisessä kuurojen koulussa, Tuirassa, jonka maagisissa puitteissa kuljet oman polkusi.  

Teatteria, nykytanssia ja -sirkusta soveltavan esityksen tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1952, jolloin Suomessa järjestettiin olympialaiset, Armi Kuusela kruunattiin Miss Universumiksi ja viimeinen sotakorvausjuna lähti kohti Neuvostoliittoa. Elettiin uutta, toiveikasta aikakautta. Mutta vasta päättyneen sodan varjot ovat pitkät… 

Tarina alkaa Muhokselta, kun Adamin sisko Sonja katoaa mystisesti. 

Esitystila ei ole esteetön. Esitystä seurataan kävellen. Pukeudu mukaviin jalkineisiin. 

Vihreät niityt on Marko Järvikallaksen kirjoittama mysteerinäytelmä, jonka kantaesityksen ohjaavat Janne Saarakkala ja Pirjo Yli-Maunula. Teos on Oulun teatterin ja immersiivisistä teoksista tunnetun Flow Productionsin yhteistuotanto. 

Teos on saanut Uudet klassikot –apurahan. Ensi-ilta on Oulun juhlaviikkojen yhteydessä.  

Huomioi

Esityksessä on intensiivinen tunnelma, ja se sisältää aikuiskatsojille suunnattua seksuaalista ja väkivaltaista sisältöä. Siksi huolehdimme erityisesti siitä, että katsoja voi turvallisin mielin eksyä Vihreiden niittyjen maailmaan. Lisäksi esityksessä on aromaattisia tuoksuja ja teatterisavua sekä verta visuaalisena elementtinä.

Good to know

The presentation language is Finnish but the performance is also suitable for non-Finnish speakers. Vihreät niityt is audiovisually rich site specific show combining written scenes with physical theatre, contemporary dance and circus, capable of providing a full immersive experience even though one might not be able to understand everything. There are many scenes and acts that do not contain text. Also, programme includes an English synopsis to illuminate the scenario and plot.

Esitykset ja liput

Ohjaaja

Janne Saarakkala on suomalainen ohjaaja, käsikirjoittaja ja esiintyjä. Hänellä on laaja kokemus perinteisten ja kokeellisten esitysten tekemisestä, erityisesti dokumenttiteatterista ja immersiivisistä esityksistä. Teattereissa, vapaissa ryhmissä, itsenäisissä tuotannoissa ja radiossa työskentelemisen lisäksi hän on myös yksi Todellisuuden tutkimuskeskuksen perustajajäsenistä ja kirjailija. 

Ohjaaja

Flow Productionsin taiteellinen johtaja, ohjaaja ja kuraattori Pirjo Yli-Maunula tekee kokonaistaideteoksia, joiden toteuttamiseksi hän on luonut eri alojen taiteilijoiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä hyvin omintakeisen, kollektiivisen työprosessin. Yli-Maunula on tullut viimeisen kymmenen vuoden aikana tunnetuksi immersiivisten teosten ohjaajana. Yleisön suosiota saaneita teoksia on toteutettu erityisissä paikoissa, kuten saaressa, vesitornissa, kasarmilla, varikolla ja pankissa. Hänet palkittiin työstään Pro Finlandia -mitalilla vuonna 2019 ja Sirkuksen lumo -palkinnolla vuonna 2024.

Esiintyjät

Heli Haapalainen
näyttelijä
Henri Halkola
näyttelijä
Jaana Kahra
näyttelijä
Henri Tuominen
näyttelijä
Elina Ylisuvanto
näyttelijä
Titta Toivanen
näyttelijä
Nikke Launonen
esiintyjä
Jared Van Earle
sirkustaiteilija
Katariina Van Earle
sirkustaiteilija
Milla Virtanen
tanssija
Silja Tuovinen
tanssija

Työryhmä

Marko Järvikallas

Käsikirjoitus

Janne Saarakkala ja Pirjo Yli-Maunula

Ohjaus

Kalle Nurminen

Lavastussuunnittelu

Paula Koivunen

Pukusuunnittelu

Jukka Huitila

Valosuunnittelu

Anssi Laiho

Äänisuunnittelu

Melina Matinlompolo

Maskeeraus- ja kampaussuunnittelu

Galleria

Kommentit

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *