Varjoja paratiisissa

Ensi-ilta 2.3.

Katso traileri

Tarina onnen etsimisestä

Varjoja paratiisissa perustuu Aki Kaurismäen samannimiseen elokuvaan vuodelta 1986. Se on sydämellinen ja yllätyksellinen rakkaustarina, jonka kantaesityksen Oulun teatteriin ohjaa ja dramatisoi Jarno Kuosa.

Näytelmä kertoo roskakuski Nikanderista ja kaupankassalla työskentelevästä Ilonasta, jotka kohtaavat toisensa ja rakastuvat. Varjoja paratiisissa on vilpitön ja voimakas tarina hyväsydämisistä ihmisistä varjojen keskellä. Se näyttää arjen ja vaatimattoman elämän kauneuden.

”Kaurismäen maailmassa minua viehättävät hänen tarkka kykynsä kuvata arkea ja tunnistettavia ihmisen toiveita ja haluja sekä sitä, mitä ihmiset elämältä odottavat. Hän kuvaa näitä lempeästi ja lämpimästi hymyillen huumorin kautta unohtamatta elämän syvempää ja tummempaa pohjavirettä, joka tekee tietynlaisia surunkyllästämää kauneutta tarinoihin”, ohjaaja Jarno Kuosa kertoo. 

”Maailma on kaunis ja hyvä elää sille
 Jolla on aikaa ja tilaa unelmille
Ja mielen vapaus, ja mielen vapaus”
Vexi Salmi

Esitykset ja liput

Ohjaaja

Jarno Kuosa (s.1979) on helsinkiläinen ohjaaja, joka valmistui Teatterikorkeakoulun ohjauksen koulutusohjelmasta 2011. Kuosa on ohjannut lukuisissa teattereissa ympäri Suomea. Tämän lisäksi hän on ohjannut useita audiodraamoja Ylen radioteatterissa, ja hänet on palkittu muun muassa pohjoismaisella draamapalkinnolla. Kuosan ohjaustöissä näkyy ihmisläheinen ja huumorilla höystetty näyttämötodellisuus, joka on audiovisuaalisesti näyttävää ja kaunista.

Näyttelijät

Henri Halkola
Elina Korhonen
Pentti Korhonen
Joose Mikkonen
Timo Pesonen
Merja Pietilä
Annina Rokka
Asta Sveholm
Henri Tuominen
Tuula Väänänen

Työryhmä

Jarno Kuosa

Ohjaus ja sovitus

Aki Kaurismäki

Alkuperäiselokuva

Jukka Kyllönen

Lavastus ja valosuunnittelu

Pasi Räbinä

Pukusuunnittelu

Antti Lindholm

Äänisuunnittelu

Eija Juutistenaho

Maskeeraus- ja kampaussuunnittelu

Galleria

Traileri

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Kommentit

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *