Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan

Liv Strömquist – Ona Korpiranta

Katso traileri

Komedia rakkauden syvimmän olemuksen etsimisestä

Voimakkaan visuaalinen komedia rakkaudesta, sitoutumiskammosta ja onnettoman rakkauden yli pääsemisestä. Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan perustuu Liv Strömquistin samannimiseen sarjakuvaan vuodelta 2019.

Kun Liv Strömquistin poikaystävä yhtäkkiä jättää hänet, alkaa sarjakuvataiteilija selvittää, miksi romanttiset suhteet eivät nykyään enää toimi. Hän saa apua muun muassa filosofi Byung-Chul Hanilta, sosiologian professori Eva Illouzilta, psykoanalyytikko Lou Andreas Salomélta ja teologi-filosofi Sören Kierkegaardilta.

Esitys tarkastelee myöhäiskapitalistisen ajan romantiikkaa ja rakkautta tutkimuksellisella ja humoristisella otteella käyttäen apunaan tieteellisiä teorioita sekä historiallisia ja populaarikulttuurin henkilöitä Leonardo DiCapriosta Antiikin filosofeihin.

Ona Korpirannan ohjaus ja dramatisointi tuo sarjakuvan ja universaalin aiheen, eli rakkauden, näyttämölle raikkaalla tavalla. Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan ei anna vastauksia, vaan tarjoaa näkökulmia. Tämä on esitys kaikille tunteville ihmisille. Kyseessä on Suomen kantaesitys Liv Strömquistin sarjakuvasta.

Esitykset ja liput

Ohjaaja

Ona Korpiranta (s. 1993) on helsinkiläissyntyinen ohjaaja ja näytelmäkirjailija, jonka sydäntä lähellä ovat uudet näytelmät ja moderni draama. Teatteritaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2021 valmistunut Korpiranta on ohjannut ja kirjoittanut Q-teatteriin näytelmän Sinä päivänä kun Luoja teki isän ja ohjannut Turun kaupunginteatteriin näytelmän Solaris. Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan on hänen ensimmäinen ohjauksensa Oulun teatteriin.

Näyttelijät

Heli Haapalainen
Jaana Kahra
Elviira Kujala
Mirjami Kukkola
Aki Pelkonen
Janne Raudaskoski
Anne Syysmaa
Elina Ylisuvanto
mies mustassa t-paidassa istuu tuolilla
Valtteri Aaltonen
Markus Ilkka Uolevi

Työryhmä

Liv Strömquist

Alkuperäissarjakuva

Ona Korpiranta

Ohjaus ja sovitus

Kalle Nurminen

Lavastussuunnittelu

Onerva Luoma

Pukusuunnittelu

Olivia Pohjola

Valosuunnittelu

Antti Kainulainen

Äänisuunnittelu

Eija Juutistenaho

Maskeeraus- ja kampaussuunnittelu

Huomio

Esityksessä käytetään teatterisavua.

Arviot

”Nuori ohjaajavieras Ona Korpiranta käy työryhmän hyvällä avustuksella läpi kaikki paksussa – 170-sivuisessa – sarjakuvakirjassa käsitellyt teoriat antiikin filosofeista Beyoncén Irreplaceable-hittibiisin sanoitukseen. Toiveena on uuttaa selitykset lihaksi. Lopputulos on hurmaavan hauska ja älyttömän moniselityksinen. Sarjakuvateos Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan tosiaan puhkeaa kukkaan.”
– Eeva Kauppinen, Kaleva 6.3.2024

”Näyttelijät jongleeraavat onnistuneen vauhdikkaasti tekstin näkökulmilla. Tärkeä on Heli Haapalaisen tulkitsema sosiologi Eva IllouzElina Ylisuvanto Strömquistina tuo tietopainotteiseen kokonaisuuteen loppumetreillä voimakkaampaa tunnetta.” – Tenka Issakainen, Kaltio 1/2024

Galleria

Traileri

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Kommentit

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *