Don Quijote

Huom! Poistunut ohjelmistosta.

Klassikosta omannäköinen

Perinteiseen tapaan Nuorten näyttämö tarttuu klassikkoon ja tekee siitä omansa näköisen version.
Don Quijote kuvittelee olevansa pahan voimia vastaan taisteleva ritari, vaikka hän on todellisuudessa liikaa sankarillisia ritariromaaneja lukenut tavallinen heppu. Hän näkee itsensä ja ympäristönsä osana suurta tarinaa ja toimii sen mukaisesti aiheuttaen koomisia ja traagisia törmäyksiä idealismin ja arkitodellisuuden välillä. Tämän maailman tunnetuimman romaanin tunnetuin jakso kuvaa Don Quijoten taistelua tuulimyllyä vastaan, hän kun kuvittelee sen olevan lohikäärme.   

Nykypäivän nuori elää maailmassa, joka on täynnä mahdottomalta tuntuvia haasteita: siellä täällä puhkeavat ja kytevät sodat, ilmastonmuutos, lisääntyvä eriarvoistuminen ja rasismi… Ja kuitenkin: nuorissa on tulevaisuus ja vain, jos uskomme parempaan, jaksamme taistella. Tässä taistelussa voimme ottaa mallia Don Quijotesta ja nauraa ja itkeä samalla sille mahdottomalle ristiriidalle, joka aina välillä repeää unelmien ja todellisuuden välille.  

Nuorten näyttämö on toiminut Oulun teatterissa vuodesta 2015 lähtien. Sen toimintaan haetaan joka syksy uudet 14–18-vuotiaat nuoret, jotka oppivat vuoden aikana teatterin eri osa-alueista ja tekevät esityksen ammattilaisten johdolla. 

Esitykset ja liput

Näyttelijät

Sini Alakylmänen
Fia Herrala
Nea Ikni
Sara Isola
Stella Jolkin
Rasmus Kaukola
Pekka-Emil Karvonen
Elmo Kylmälä
Ellinoora Lohvansuu
Helmi Paajala
Solja Paajanen
Peppi Partanen
Saga Rasi
Anna Spets
Otto Tahvanainen
Saima Valli

Työryhmä

Heta Haanperä ja Jukka Heinänen

Ohjaus

Galleria

Kommentit

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *