Päiväkotiryhmä suurella näyttämöllä teatterikierroksella.

Koulut ja päiväkodit

Päiväkodit

Eskarilaiset vierailevat vuosittain Teatteri tutuksi -kierroksilla, jotka järjestetään yhdessä Alaköökin, eli Oulun kaupungin varhaiskasvatuksen kestävän kehityksen ja kulttuurikasvatuksen kehittämisyksikön kanssa. Kierroksella tutustutaan kulissien takaiseen maailmaan. 

Teatterilla on kaksi kummipäiväkotia vuodessa. 

Taidetestaajat

Taidetestaajat vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset korkealaatuisen taiteen pariin. Kokonaisuuteen kuuluu etko- ja jatkotehtävät sekä palautteen antaminen.

Oulun teatteri on ollut mukana Taidetestaajissa vuodesta 2017 alkaen. Lukuvuodella 2024–2025 kasiluokkalaiset pääsevät kokemaan Charles Dickensin klassisadun Saiturin joulun.

Aiemmat Taidetestaajat-esitykset ovat olleet Heta Haanperän ohjaama Ihmemaa Oz, Janne Pellisen ohjaama Pienen hauen pyydystys, Alma Lehmuskallion ohjaamat Peter Pan menee pieleen -komedia ja Kaboom ja kuvittelun voima, Hanna Ojalan ohjaama historiallinen Sara Wacklinin Oulu palaaPasi Lampelan ohjaama Näköala sillalta sekä Heta Haanperän ohjaama Rautatie.

Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen 1–2 vierailua lukuvuodessa korkealaatuisen taiteen pariin.

Tavoitteena on tarjota nuorille unohtumattomia taide-elämyksiä ja työkaluja muodostaa kokemuksestaan perusteltu mielipide. Vierailujen jälkeen nuoret arvioivat kokemansa elämykset, ja kritiikit julkaistaan Taidetestaajat.fi-verkkosivuilla kaikkien luettavaksi.

Taidetestaajat-ohjelmaa koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden. Lue lisää Taidetestaajista täältä

Kummikoulut

Kummikoulujamme ovat Myllytullin yhtenäinen peruskoulu ja Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio, jonka kanssa olemme tehneet jo 20 vuotta yhteistyötä.

Yhteistyön tarkoituksena on edelleen lisätä ja kehittää teatterikasvatusta perusopetuksessa, vahvistaa teatterin arvostamista taiteena ja oppiaineena, kasvattaa uutta teatteriyleisöä sekä syventää teatterin merkitystä yhteiskunnallisena vaikuttajana. 

Teatteridiplomi

Oulun teatteri ja Myllytullin koulu pilotoivat syksystä 2021 alkaen teatteridiplomia. Pilottihankkeen aloitusvaiheessa diplomin suorittaminen koskee yläasteen 7.–9. luokkien oppilaita. 

Oppilaat tutustuvat teatteridiplomia tehdessään teatterin tekemiseen ja Oulun teatteriin. Teatteridiplomiin kuuluu kuusi tehtävää ja ne voi suorittaa kolmen vuoden aikana. Koululla oppilas voi kuulua ilmaisutaidon ryhmään. Luokassa hän on mukana kuuntelemassa, kun teatterin ammattilaiset kertovat teatterin tekemisestä ja erilaisista työtehtävistä. 

Oppilaan täytyy tehdä tehtävistä puolet Oulun teatterissa esimerkiksi katsomalla yhdessä luokan kanssa tai omatoimisesti vapaa-ajalla teatteriesityksiä, olemalla teatterin koeyleisönä, seuraamalla teatterin kanssa sovittuja harjoituksia, tutustumalla teatteriesityksen käsikirjoitukseen ja esimerkiksi nuorten näytelmissä käsikirjoituksen tekoon, osallistumalla teatterissa toimivaan nuorisoteatteriin. 

Teatteritehtävät opettajille ja kasvattajille

Oulun teatterin tehtäväpaketti on tarkoitettu apuvälineeksi opettajille ja kasvattajille, jotka haluavat purkaa katsomiskokemusta yhdessä oppilaiden kanssa. Teatteriesitys on ainutkertainen tapahtuma, jota on mahdotonta jälkeenpäin katsoa uudestaan. Materiaalia on runsaasti, ja niitä voi soveltaa omien tarpeiden mukaan.

Myllytullin yhtenäiskoulun opettajat ja teatterin dramaturgi ovat laatineet teatteritehtävät kaikkien vapaaseen käyttöön. Tutustu tehtäväpakettiin tästä.

Tet-harjoittelut

Oulun teatteri on suosittu tet-harjoittelupaikka. Yhteydenotot tet-harjoitteluihin liittyen yleisötyövastaava Heidi Jäärnille. Syksyllä 2024 emme ota TET-harjoittelijoita. 

Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@oulunteatteri.fi.