PikiTalkissa etsitään hyvän arjen elementtejä 

PikiTalkissa perjantaina 4. lokakuuta keskustellaan hyvästä arjesta. Keskustelemassa ovat muun muassa huippujuoksuvalmentaja Janne Ukonmaanaho ja Oulun Anarkistimarttojen puheenjohtaja Tiina Routavaara. 

Miltä arki 2020-luvulla näyttää ja mitä arjelta halutaan? Rakentuuko onnellinen arki kurinalaisesta elämästä vai nautinnoista? Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia syksyn toisessa PikiTalkissa, jonka otsikkona on Arki best! Onko juurileipä 2020-luvun arjen ruskeakastike? 

Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmen ja Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilasen juontamassa illassa pohditaan, mikä on arjen suola ja ovatko hyvän arjen ainekset muutoksessa. 

Ihmisistä on tullut koneita. Olemme jatkuvasti kytköksissä teknologiaan ja somevapaa elämä tuntuu utopialta. Miten elämme arkeamme niin, ettemme kadota itseämme? Siitä puhumme illan aikana”, Salmi kertoo. 

Keskustelemassa monipuolinen joukko arjen tuntijoita

Keskustelemassa ovat Oulun kaupungin yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukka, Oulun Anarkistimarttojen puheenjohtaja Tiina Routavaara ja juoksuvalmentaja Janne Ukonmaanaho sekä pop-up-keskustelussa Ylen toimittaja Markus Liimatainen

Kaksitoista vuotta kaupungin yhteisötoiminnan päällikkönä toiminut kulttuurin moniottelija Pasi Laukka tuntee oululaisen arjen koukerot. Yhteisötoiminta rahoittaa vuosittain noin 600 yhteisöllistä tapahtumaa Oulussa. Lisäksi se hallinnoi Oulun kaupungin yhteisötaloja ja -tiloja, jotka ovat kaikille avoimia harrastamiseen ja ryhmätoimintaan. Vapaa-ajallaan neljän lapsen isä toimii jalkapallossa Villan Poikien managerina. 

Oulun Anarkistimarttojen puheenjohtaja Tiina Routavaara on ollut mukana levittämässä iloa ja anarkiaa oululaisten arkeen järjestön perustamisesta alkaen. Routavaaran mukaan hyvään arkeen kuuluu tarpeeksi kirjoja, pyöräilyä ja valmiita pinaattilettuja. 

Janne Ukonmaanaho on juoksuvalmentaja, hammaslääkäri ja entinen este- ja maastojuoksija. Ukonmaanaho valmentaa Suomen huippujuoksija Topi Raitasta sekä tulevaisuuden lupauksia Eemil Helanderia ja Mustafe Muusea. Oulun yliopistosta valmistunut Ukonmaanaho työskentelee valmentamisen ohella myös hammaslääkärinä. Hänen arkensa täyttyy siis urheilusta, ihmisten hoitamisesta ja perhe-elämästä. 

Markus Liimatainen on keskustelukultturia kehittävän Hyvin sanottu -hankkeen päätuottaja. Aikaisemmin Liimatainen on työskennellyt Ylen tv-uutisissa ja A-studiossa. Markuksen mielestä arjessa parasta on perheen yhteiset iltaruokailut. 

Varjoja paratiisissa esityskuva
Varjoja paratiisissa. Kuvassa Asta Sveholm, Henri Tuominen ja Annina Rokka. Kuva Janne-Pekka Manninen

Kaurismäkeläinen arki vertauskohtana

Illan teemat kumpuavat Oulun teatterin Varjoja paratiisissa -näytelmästä, josta nähdään otteita. 

Illan keskustelua taustoittavat Varjoja paratiisissa -näytelmän pätkät, joissa nousee esille hauskalla ja vilpittömällä tavalla vaatimattoman arjen kauneus. Kaurismäkeläinen arki toimii myös oivallisena vertauskohtana nykyisyyteen: mikä on muuttunut ja onko kaikki muutos ollut arjen näkökulmasta hyvää?”, Moilanen taustoittaa.  

Lokakuun PikiTalk on osa Ylen Hyvin sanottu –keskustelufestivaalia ja ilta striimataan Yle Areenassa sekä Mun Oulun verkkosivulla www.munoulu.fi

MITÄ: PikiTalk on yhteiskunnallista keskustelua after work -tyylillä 
MISSÄ: Oulun teatterin Pikisalissa ja striimi Yle Areenassa Mun Oulun verkkosivulla  
MILLOIN: Perjantaina 4.10. PikiTalk käynnistyy kello 16 dj Antti K:n musiikilla ja Pikisalin after work -tarjouksilla. Noin tunnin kestävä dialogi alkaa kello 17 ja ilta jatkuu klo 19 saakka dj-musiikilla.
HUOM: Tilaisuus on maksuton eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. PikiTalk on anniskelun vuoksi K–18.  

PikiTalk järjestetään yhteistyössä Oulun kaupungin viestinnän kanssa.