PikiTalkin neljännen kauden avauksessa etsitään rakkautta 

PikiTalkissa perjantaina 6. syyskuuta keskustellaan rakkauden löytymisen hankaluudesta. Keskustelemassa ovat muun muassa Ensitreffit alttarilla –ohjelmasta tuttu Aleksi Keränen ja nettideittailua tutkinut Anne Holappa. 

PikiTalkin kauden avauksen otsikkona on Miksi kukaan ei kelpaa minulle? – Punaisten ruusujen ilta ja teemana on rakkauden löytymisen hankaluus Tinder-ajassa ja parisuhteen pysyvyys. Mitä parisuhteessa odotetaan toiselta osapuolelta ja mitä ollaan valmiita itse antamaan?  

Sarjakuvataiteilija Lauri Ahtisen ja Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilasen juontamassa illassa pohditaan, miten ympäröivät käsitykset parisuhteesta vaikuttavat rakkaus- ja parisuhdekäsitykseen ja siten rakkauden löytymiseen. 

”Kaikki haluavat rakastaa ja tulla rakastetuksi, mutta aina toiveet eivät täyty. Illan keskustelijat kokoavat yhteen tutkimustiedon, henkilökohtaiset deittikokemukset ja erilaiset rakkauden etsimisen kanavat eli luvassa on varmasti sydämen tykytyksiä”, Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen kertoo. 

Keskustelemassa ovat digitaalisen kulttuurin tutkija Anne Holappa, joka väitteli keväällä 2023 suomalaisesta nettideittailusta Turun yliopistossa ja on parhaillaan koostamassa suurelle yleisölle suunnattua tietokirjaa aihepiiristä, Ensitreffit alttarilla –sarjasta tuttu Aleksi Keränen, jolle sarja opetti sen, mitä hän jatkossa kumppaniltaan haluaa, vaikkei pysyvää rakkautta siitä löytänytkään sekä YXRakkauspodi-podcastia kolme kautta tehnyt Anne Roth. 

Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan. Kuvassa Elina Ylisuvanto ja Mirjami Kukkola.

Illan teemat kumpuavat Oulun teatterin Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan –produktiosta, josta nähdään myös otteita. Ona Korpirannan ohjaama rakkauskomedia käsittelee romanttisen rakkauden etsimistä ja parisuhteeseen sitoutumista monipuolisesti ja värikkäästi. 

”En ole rakkauden, treffailun, romantiikan tai oikeastaan minkään muunkaan asiantuntija, joten suhtaudun illan keskusteluun suurella mielenkiinnolla ja kunnioituksella. Liv Strömqvistin sarjakuvaromaanit, erityisesti Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan, taas ovat sydäntäni lähellä ja niistä voisin keskustella vaikka loputtomasti”, syksyn juontajaporukan uusi tulokas Lauri Ahtinen kuvailee. 

Katso PikiTalk striiminä Mun Oulun verkkosivulta.

MITÄ: PikiTalk on yhteiskunnallista keskustelua after work -tyylillä 
MISSÄ: Oulun teatterin Pikisalissa ja striimi Mun Oulun verkkosivulla  
MILLOIN: Perjantaina 6.9. PikiTalk käynnistyy kello 16 dj NiceRicen musiikilla ja Pikisalin baarin after work -tarjouksilla. Noin tunnin kestävä dialogi alkaa kello 17. 
HUOM: Tilaisuus on maksuton eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. PikiTalk on anniskelun vuoksi K–18.  

PikiTalk järjestetään yhteistyössä Oulun kaupungin viestinnän kanssa.