Kinky Boots logo

Kinky Boots esittelee uusia lahjakkuuksia

Helmikuussa 2025 Oulun teatterissa ensi-iltansa saavan Kinky Boots -musikaalin pääroolien esittäjät on valittu. Pääroolit Charliena, Lolana ja Laurenina tekevät Väinö RiihimäkiPekka Hiltunen ja Titta Toivanen

”Pidän teatterialan kehittymisen kannalta tärkeänä sitä, että annamme isoja mahdollisuuksia hienoille uusille taiteilijoille. Avoimen koe-esiintymisen taika toimii erityisesti silloin, kun itselle tuntematon tekijä lennättää osaamisellaan pallilta. Näin kävi sekä Pekan, Väinön että Titan kohdalla. Iloitsen myös paljon siitä, että saan mukaan niin monta talon omaa näyttelijää. Meillä on niin mainio porukka kasassa, että on mahdotonta olla laittamatta hyviä bileitä pystyyn”, iloitsee Kinky Bootsin ohjaaja Alma Lehmuskallio

Kinky Boots on suurteos, jossa näyttämöllä on yhteensä 30 esiintyjää, joista kaksi on lapsia. Teatterin omia näyttelijöitä on mukana 15, loput haettiin mukaan avoimen koe-esiintymisen kautta. 

Cyndi Lauper on säveltänyt Kinky Bootsiin aivan älyttömän vaativaa pop-laulettavaa, ja tyylilajin tunnesisältö syntyy myös esiintyjien taidosta. Musikaalissa pelkkä laulutaito ei kuitenkaan riitä, ja siksi kiinnitimme pääroolien koe-esiintymisissä huomiota myös näyttelijäntyöhön. Drag-enkeleiltä puolestaan haimme taitojen lisäksi uskallusta ja asennetta, ja niitä totisesti saimme!”, kertoo Lehmuskallio.  

Musikaalin ohjaa Alma Lehmuskallio, koreografiasta vastaa Henri Sarajärvi ja vastaavana kapellimestarina toimivat Eeva Kontu ja Ville Myllykoski MD Companysta. 

”Hyvä boogie!”

Päärooleihin valittu kolmikko on tulevasta musikaalista erittäin innoissaan. 

“On aivan superia tulla Ouluun vierailemaan, sillä olen kuullut kaupungista ja teatterista paljon hyvää! Odotan innolla, että pääsemme juuri tämän työryhmän kanssa aloittamaan harjoitukset ja tekemään tästä esityksestä huikean kokemuksen katsojille sekä myös koko työryhmälle”, Lolana nähtävä Pekka Hiltunen fiilistelee. 

“Jännittävää ja ihanaa! Odotan jo innolla, että pääsen työstämään Charlien roolia. Oulun teatteri ei ole minulle entuudestaan tuttu talo, mutta olen kuullut paljon hyvää ja ohjaajan kanssa oli jo koe-esiintymisessä hyvä boogie!”, kertoo tunnelmistaan puolestaan Väinö Riihimäki. 

“Meillä on aivan tajuttoman upea cast ja taiteellinen työryhmä viemässä tätä musikaalia maaliinsa. Oulu saa timantin: musikaalin, joka uhkuu huippuosaajuutta jokaisella osastolla”, Titta Toivanen iloitsee.  

Musikaalin lavastuksesta vastaa Kalle Nurminen, pukusuunnittelusta Veera-Maija Murtola, valosuunnittelusta Jukka Kyllönen, äänisuunnittelusta Jari Niemi ja maskeeraus- ja kampaussuunnittelusta Eija Juutistenaho

Muissa rooleissa nähdään Oulun teatterin näyttelijät Elina Korhonen, Janne Raudaskoski, Aki Pelkonen, Merja Pietilä, Annina Rokka, Anne Syysmaa, Elina Ylisuvanto, Henri Halkola, Pentti Korhonen, Joose Mikkonen, Timo Pesonen, Heli Haapalainen ja Elviira Kujala sekä vierailijat Valtteri Aaltonen, Aki Saarela, Petri Kauppinen, Jussi Korhonen, Samuli Kakko, Heidi Simelius, Emil Pohjanen, Alen Nsambu, Tino Virta, Matias Boeryd, Valtteri Gutev, Mikko Siilasmaa ja vierailevat lapsiesiintyjiät Tuure Korja, Blake Burrow, Niilo Kajaala sekä Kostja Sipola. 

Haastavat saappaat

Musikaaleissa vuodesta 2011 alkaen muun muassa Turun kaupunginteatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa ja Seinäjoen kaupunginteatterissa esiintynyt Pekka Hiltunen on ollut aiemmin esimerkiksi Mr. Braithwaiten roolissa Billy Elliotissa ja Riffinä West Side Storyssa.  

“Tämä rooli on yksi suurimmista haasteista, mitä itsellä on musiikkiteatterin saralla ollut. On huikea kunnia astua Lolan saappaisiin ja mielenkiintoinen haaste päästä sukeltamaan tähän maailmaan ja lähteä rakentamaan tätä monitahoista roolia”, Hiltunen kertoo. 

Turun konservatoriosta vuonna 2008 tanssijaksi valmistunut ja eri kaupunginteattereissa kiinnitettynä näyttelijänä työskennellyt Hiltunen odottaa suurta ja uutta haastetta innolla.  

“Sitä se on, haaste isolla H:lla. Lolan rooli on todella monipuolinen, fyysisesti ja laulullisesti haastava. On mielenkiintoista päästä tutustumaan ja etsimään sisäistä drag-artistiani! Mitä kaikkea se pitääkään sisällään. Musikaali itsessään sisältää paljon koskettavuutta, itsensä ja muiden hyväksymistä sellaisena kuin on, yhteen hiileen puhaltamista, positiivista räjähtävää energiaa ja hienoa musiikkia.” 

Ensimmäinen päärooli edessä

Uusi harppaus uralla Oulun teatterin Kinky Boots on myös Tampereen Ammattikorkeakoulusta musiikkiteatterilinjalta keväällä 2022 valmistuneelle Väinö Riihimäelle.

Hän on esiintynyt aiemmin Turun Samppalinnan 9 to 5 – hommat hoituu -musikaalissa, Lahden kaupunginteatterin Tootsie-, Jekyll & Hyde- ja Waitress-musikaaleissa sekä Rauman kesäteatterissa Dingo-musikaalissa Nipa Neumannin roolissa.  

“Tämä on ensimmäinen pääroolini urani aikana, joten tulen varmasti muistamaan tämän kyseisen teoksen ja roolin”, Riihimäki kertoo Charlie-roolin merkityksestä. 

Unelmien täyttymys

Suuren haaveen vuoden 2025 musikaali täyttää myös Titta Toivaselle, joka nähdään Laurenin roolissa. Kinky Boots räjäytti hänen tajuntansa jo ensinäkemältä ja “leukaa piti etsiä penkin alta joka kerta”, ja kun musikaali saapui hänen opiskelukaupunkiinsa Tampereelle, syntyi haave päästä tekemään kyseinen musikaali joku päivä. 

“Laurenin rooli Oulun teatterissa on unelmieni täyttymys. Koe-esiintymiseen valmistautuessa muistan lauluopettajani sanoneen treenitahdistani: ”Titta, tuo on jo liikaa. Pitää muistaa myös palautua”. Kova työ kuitenkin kannatti. Ja palautuminen!”, fiilistelee Toivanen.

Hän valmistuu musikaaliartistiksi Tampereen ammattikorkeakoulusta keväällä 2024 ja aloittaa työt kiinnityksellä Oulun teatterissa elokuussa 2024. 

“Kinky Bootsin hakuprosessin aikana osallistuin myös teatterin kiinnityshakuun. Valmistumisen jälkeinen tulevaisuus kirkastui yhden puhelun aikana, kun Alma soitti pian haastattelun jälkeen ja kertoi ilouutiset sekä kiinnityksestä että Kinky Bootsin roolivalinnasta. On erityisen hienoa päästä heti työhön kiinni tuoreet tutkintopaperit taskussa. Kiinni uusiin haasteisiin, uuteen ihan kaikkeen”, Toivanen iloitsee.  

Aiemmin hän on esiintynyt muun muassa musikaaliproduktioissa kuten Rent (La Strada), Pikku Naisia (Juvenalia), The Addams Family (Seinäjoen kaupunginteatteri) ja 9 to 5 – hommat hoituu (Samppalinnan kesäteatteri). 

Sukupuolilla leikittelystä löydettävissä valtava ilo

Harvey Fiersteinin kirjoittama ja Cyndi Lauperin säveltämä ja sanoittama Kinky Boots -musikaali kertoo kolmeakymmentä lähestyvästä Charliesta, joka haikailee pienestä syrjäkylästä uuteen elämään Lontooseen. Kun Charlien isä yllättäen kuolee, leivotaan pojasta vasten tahtoaan perinteikkään kenkätehtaan johtaja, ja alkaa kamppailu kuihtuvan tehtaan tulevaisuudesta. Kun Charlie sitten törmää drag-artisti Lolaan, sytyttää uusi yhteinen liikeidea molemmissa halun muutokseen.  

Kinky Boots -musikaali sai ensi-iltansa Chicagossa vuonna 2012. Se käsittelee vieraan pelkoa ja eritaustaisten ihmisten mahdollisuutta löytää yhteinen sävel. Musikaalin keskeinen sisältö kiertyy kiehtovan drag-taiteen ympärille ja osoittaa, että sukupuolilla leikittelystä on löydettävissä valtava ilo ja voima.  

Lauperin musiikki nostattaa vastaansanomattomasti takamuksen penkistä, ja hänelle myönnettiinkin Kinky Bootsista ensimmäinen naispuolisen säveltäjän saama Tony-palkinto. Kirkkaanpunaiset glitter-buutsit ovat välillä tarpeen sekä kenkätehtaan taviksille että show-ryhmän tähdille. 

Kinky Bootsin ensi-ilta on Oulun teatterin suurella näyttämöllä 1.2.2025 ja esityksiä on vuoden 2025 aikana noin 50.