Kevään 2024 vierailuesitykset täydentyvät

Oulun teatterin kevään 2024 vierailuohjelmistoa täydentävät Sydämestä sydämeen -konsertti ja Cristal Snow’n ja Jani Toivolan tähdittämä Norminäytelmä.

Sydämestä sydämeen -konsertti sisältää musiikkia Saamelaisten Kansallisteatteri Beaivvášin tuotannoista yli 40 vuoden ajalta. Saamelaisten Kansallisteatteri Beaivváš vietti 40-vuotisjuhliaan vuonna 2021. Näiden neljänkymmenen vuoden aikana on teatterin eri tuotantoihin sävelletty ja tuotettu suuri määrä musiikkia. Joistakin kappaleista on tullut saamelaishittejä, jotka elävät omaa elämäänsä vielä vuonna 2023, osa on tallennettu teatterin suureen musiikilliseen aarrearkkuun.   

Saamelaisten Kansallisteatteri Beaivváš haluaa konsertillaan nostaa esille osan tästä aarrearkusta ja tehdä näkyväksi sen upean työn, jonka säveltäjät ja muusikot ovat tehneet kaikkien esitysten yhteydessä tärkeänä osana saamelaisen musiikin historiaa. 

Sydämestä sydämeen – Váimmus Vábmui, torstaina 18.1.2024 klo 19, Pikisali

Virkistävä näkökulmanvaihdos

Marjo Niemen Norminäytelmässä käsitellään sukupuolen ja seksuaalisuuden normeja. Esityksen neljä näyttelijää tekevät siinä neljäkymmentä roolia, esitys on hillitön ja tuhlaileva kuin luonto itse. Normit nopeuttavat laumojen toimintaa ja nopeus hyödyttää monia. Normeihin on turvallista maastoutua. Mutta entä jos ei pysty?   

KokoTeatterin Norminäytelmä on virkistävä näkökulmanvaihdos, joka helpottaa tarkentumatonta väsymystä ja kipua: astuit taas kerran näkymättömän rajan yli, ja pieleen meni, vaikka olisit vain seissyt paikallasi. 

Norminäytelmä, perjantaina 3.5.2024 klo 19 ja lauantaina 4.5.2023 klo 13, Pikisali