Post-Kabaree tarjoaa kokonaisvaltaisen elämyksen

Maailmanlaajuisen, universumin säihkyvimmän, tuoreimman, dramaattisimman, ainutkertaisimman spektaakkelin Post-Kabareen ensi-ilta koetaan perjantaina 10. marraskuuta.

Post-Kabaree on Joel Härkösen ohjaama, yhdessä työryhmän kanssa luotu ennennäkemätön spektaakkeli 20-luvun kabareenäyttämöksi muuntuvassa Pikisalissa.  

”Olemme työryhmänä pyrkineet luomaan teoksen, joka viihdyttävyyden lisäksi sukeltaa käsittelemään myös vakavampia aiheita ja teemoja; toivon teoksen ehdottavan, että jokainen voisi hyväksyä itsensä ja toisensa sellaisena kuin olemme, epätäydellisinä ja keskeneräisinä”, ohjaaja Joel Härkönen kertoo. 

Luvassa on 360 asteen spektaakkeli ja rapistunutta, dekadenttia 1920-luvun tunnelmaa tuotuna tähän päivään. Pikisalin keskelle on rakennettu lavastaja Kalle Nurmisen suunnittelema kabaree-karuselli, jonka ympärillä katsojat saavat kuulla toinen toistaan upeampia ja ainutlaatuisia sävellyksiä sekä nauttia kokonaisvaltaisesta elämyksestä.  

Post-Kabaree syntyi prosessissa eli työryhmän kesken harjoituskaudella. Show’hun sävellettiin muun muassa 15 kappaletta.  

”Meillä on aivan uskomaton määrä monipuolisia, toinen toistaan upeampia biisejä, jotka äänisuunnittelija ja muusikko Veli-Ville Sivén ja esiintyjät ovat yhdessä luoneet. Biisit on mun – ja koeyleisöjenkin – mielestä ihan radiokamaa”, kuvailee Härkönen.  

Härkönen on helsinkiläinen teatteriohjaaja ja esityssuunnittelija ja valmistui Teatterikorkeakoulusta ohjaajaksi keväällä 2021. Taiteilijana Härkönen liikkuu luontevasti laajalla alueella kokeellisemman esitystaiteen ja perinteisemmän puheteatterin välissä. 

Hänen pyrkimyksensä on tehdä teoksia, joissa korostuu nyt-hetkessä oleminen ja jotka kutsuvat katsojat mukaan nauttimaan työryhmän luomista maailmoista. Hän pyrkii luomaan teoksia, jossa katsoja tuntee itsensä tärkeäksi ja nähdyksi.  

Yhteistyö Oulun teatterin näyttelijöiden, kahden sirkustaiteilijan ja luottotyöpari Veli-Ville Sivénin kanssa on johtanut teokseen, jossa tämä saattaa olla mahdollista. 

”Teatterissa tärkeintä on yhdessä toisten ihmisten kanssa vietetty aika, ja sitä kohti tässäkin esityksessä mennään!”, toteaa Härkönen.  

Post-Kabaree

Ensi-ilta 10.11.2023 
Pikisali 
Kesto noin 2 tuntia 15 minuuttia sisältäen ohjelmallisen väliajan. 

Esityskonsepti: Joel Härkönen, Kalle Nurminen, Veli-Ville Sivén ja työryhmä
Ohjaus: Joel Härkönen
Äänisuunnittelu, bändikapteeni ja muusikko: Veli-Ville Sivén
Musiikin sovitus ja sävellys: Veli-Ville Sivén ja työryhmä
Lavastus ja pukusuunnittelu: Kalle Nurminen
Valosuunnittelu: Aarne Turunen
Kampaus- ja maskeeraussuunnittelu: Veera Anttila 

Lavalla: Oulun teatterin näyttelijät Heli Haapalainen, Henri Halkola, Elina Korhonen, Antti Laukkarinen, Joose Mikkonen, Timo Pesonen, Merja Pietilä, Anne Syysmaa, Tuula Väänänen, muusikko Veli-Ville Sivén ja sirkustaiteilijat Ira Oinonen ja Jere Virta.  

Produktio toteutetaan yhteistyössä nykysirkusryhmä Agit-Cirkin kanssa.