Kevään vierailuja tähdittää Victoria Thierrée Chaplinin Bells and Spells

Oulun teatterin kevään 2024 vierailuohjelmistossa nähdään muun muassa Victoria Thierrée Chaplinin luoma ja ohjaama Bells and SpellsMarko Vainion Divet Show – Sex, Drag & Rock ’n’ Roll, Västerbottensteaternin Dödsdansen sekä Martti Suosalon tähdittämät Voi luoja! ja 4 pientä annosta. Loput vierailuteokset julkaistaan 18. lokakuuta.

Maailmanluokan fyysisen teatterin Bells and Spells -esityksen saaminen tänne Ouluun kutkuttaa valtavasti. Rakastan absurdin ja nykysirkuksen puolelle kääntyviä esityksiä, joista aukeaa aivan omalakinen maailmansa. Olen iloinen, että pääsemme pandemian jälkeen jälleen toteuttamaan näitä kansainvälisiä vierailuja, joita on myös ruotsalaisen Västerbottensteaternin klovniversio Strindbergin klassikosta Kuolemantanssi”, kertoo teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio.

Bells and Spells seuraa ranskalaisen näyttelijän Aurelia Thierréen esittämän parantumattoman kleptomaanikon erikoista matkaa. Taipaleen varrella kleptomaanikko joutuu varastamiensa esineiden armoille: naulakko alkaa kävellä, tuolit ja pöytä liukuvat ees sun taas samalla, kun seinä aukeaa paljastaen tanssiparin, ja mekko alkaa yhtäkkiä elää omaa elämäänsä. Lumoava Victoria Thierrée Chaplinin luoma ja ohjaama fyysisen teatterin teos sekoittaa ihmeellisen outoon käyttäen eteeristä kuvastoa ja odottamatonta rekvisiittaa. Esitys on tuotettu yhteistyössä CIRKO – Uuden sirkuksen keskuksen ja Flow Productionsin kanssa. Suuri näyttämö pe 24.5. klo 19 ja la 25.5. klo 19. Ikäsuositus 10 vuotta.

Västerbottensteaternin Kuolemantanssi on August Strindbergin kamarinäytelmä, jonka draaman tuovat eloon Västerbottensteaternin omat näyttelijät Niklas Larsson LirellAndreas Anterot ja Malin Vispe teatteriklovneina. Näytelmä kertoo naimisissa olevasta pariskunnasta Edgarista ja Alicesta, jotka elävät katkeruudessa ja pettymyksessä jo kauan sitten kangistuneessa avioliitossa. Kun sukulaisparka Kurt saapuu vierailulle, hän joutuu tulilinjalle. Tule nauramaan kaikkien jakamille heikkouksille, ja parille, jolla toivottavasti menee meitä paljon paljon huonommin. Vierailu toteutetaan osana Svenska kulturfondenin ja Region Västerbottenin rahoittamaa 3 Teatteria –hanketta, joka on Oulun teatterin, Wasa Teaterin ja Västerbottensteaternin kaksikielinen yhteistyöhanke. Pieni näyttämö to 14.3. klo 19.

Divet Show – Sex, Drag & Rock ’n’ Roll on Suomen suosituimman dragartisti Marko Vainion uusi show, jossa nähdään suurimpia legendoja Freddie Mercurysta Cheriin ja Kaija Koosta Käärijään. Punaisen verhon takaa paljastuu kymmenittäin kansainvälisiä ja kotimaisia supertähtiä. Luvassa on 20 vuoden kokemuksella glitterillä ja glamourilla kuorrutettu elämys. Suuri näyttämö la 10.2. klo 20. Ikäsuositus 16 vuotta.

Musiikkikomedia 4 pientä annosta tarjoaa illallisen yhdelle ja kolme muuta elämystä. Martti Suosalo eläytyy rooleihin hovimestarista nuotinkääntäjään, ja Iiro Rantala pianopedagogista sankarisolistiin. Lotta Kuusisto huolehtii proseduureista. Suosaloa kannattaa ihastella lähituntumassa: mainio mimiikka on puoli ruokaa. Suuri näyttämö pe 23.2. klo 19 ja la 24.2. klo 13.

Voi luoja! on häpeämätön, törkeä komedia ennakkoluuloista ja vihamielisistä väärinkäsityksistä. Jumala on ahdistuksen ja epäuskon vallassa, hän tarvitsee terapiaa. Martti Suosalon esittämä Jumala on väsynyt, masentunut, mielensä vähän väliä pahoittava valkoinen, keski-ikäinen mies. Sanna-Kaisa Palon esittämän psykoterapeutti Ellan elämässä on pettymyksiä ja epätoivoa, mutta yksi asia on hänelle varmaa: mihinkään jumalaan hän ei usko; paitsi ehkä itseltään salaa. Suuri näyttämö pe 10.5. klo 13 ja klo 18.