Peter Pan meni loistavasti pieleen

Odotan jännittyneenä Peter Pan meni pieleen -näytelmän ensi-iltaa, osittain siksi, että Peter Pan oli lapsuuteni sankari, jonka tarinaa olen lukenut kirjasta ja osittain siksi, etten ole päässyt käymään Oulun teatterissa lapsen syntymän jälkeen yhdessä vaimoni kanssa.

Heti teatteriin tullessa lipun nouto ja narikka hoituvat sujuvasti ja tunnelma oli lämmin. Teatterin työntekijöiden iloinen olemus oli vastaanottavainen. Teatterin taiteellinen johtaja ja toimitusjohtaja ottivat yläaulassa ensi-iltavieraita lämpimästi vastaan. Yläkerrassa oli paljon kaltaisiani teatterin rakastajia ja oli mukavaa nähdä, miten monet ihmiset olivat tulleet paikalle katsomaan ensi-iltaa. Tässä vaiheessa huomasimme, että olisi pitänyt tulla paikalle hyvissä ajoin nauttimaan odottavasta tunnelmasta ja kokemaan se kutkutus, joka syntyy teatterin aulassa ennen esityksen alkua.

Saliin tullessa oli yllätys nähdä esirippu auki ja näyttelijöitä vilisi ympärillämme. Yleisö lähti heti mukaan aloitukseen, joka avasi koko näytelmän idean loistavasti. Näytelmässä harrastajateatteriporukka yrittää esittää Peter Pan -näytelmää, mutta he koheltavat jatkuvasti ja kaikki menee pieleen. Eli siis ammattilaisnäyttelijät näyttelevät harrastelijoita, jotka yrittävät näytellä ammattimaisesti. Tämä oli riemukas asetelma ja sain näytelmän aikana tasaisesti nauraa vatsani kipeäksi. Teksti oli tosi hyvin kirjoitettu eikä ihme, että näytelmä on suosittu ympäri maailman. Tykkäsin näyttelijäntyöstä ja näytelmän nopeasta tahdista, jota ei kuitenkaan ollut vaikea seurata. Tämä kertoo myös hienosta ohjaajan työstä.

Väliajalla oli mielenkiintoista kuulla lisää näytelmän tekemisestä ja taustoista sekä Oulun teatterin valoisasta tulevaisuudesta. Erityisesti minua kiinnostaa nähdä, miten teatteri toteuttaa Kaikkien teatteri -mottoaan tulevaisuudessa tuomalla esille erilaisia tarinoita ja ihmisiä. Kokemus lämmitti sydäntä ja muistutti minua siitä, miksi rakastan teatteria. Jään odottamaan innolla tulevia näytelmiä.

Kasim Ceveril
Näyttämöraati