”Kaikki epäonnistumiset näytetään” – Peter Pan menee pieleen valtaa Oulun teatterin suuren näyttämön 12. marraskuuta  

Oulun teatterin syyskausi huipentuu Alma Lehmuskallion ohjaamaan Peter Pan menee pieleen –komediaan, joka saa ensi-iltansa suurella näyttämöllä lauantaina 12. marraskuuta.

Fiktiivinen harrastajateatteriseurue, joka tuli monelle tutuksi Näytelmä, joka menee pieleen -produktiosta, on tällä kertaa ottanut ohjelmistoonsa Peter Pan -klassikkosadun. Seurue yrittää parhaansa mukaan saada oman ensi-iltansa vietyä alusta loppuun, mutta matkan varrella tapahtuu kaikenlaista kommellusta.

Peter Pan menee pieleen on teatteria teatterista, monikerroksinen ja nopeatempoinen komedia, joka asettaa tekijöilleen mittavat fyysiset ja tekniset vaatimukset. Se kertoo hyvien ihmisten kasvojen menettämisen pelosta ja siitä, että kulissit yritetään pitää pystyssä hinnalla millä hyvänsä.

Produktiota on ollut kiinnostava ohjata, sillä siinä näytetään ja paljastetaan kaikki ne epäonnistumiset, joita me teatterilaiset yleensä yritämme näyttämöllä kaikin voimin peittää. Mutta vaikka juttu kertoo teatterista, niin täysiä ponnisteleva ihminen lähes mahdottomissa olosuhteissa on samaistuttava kenelle tahansa”, sanoo ohjaaja ja koreografi Alma Lehmuskallio.

Rooleissa nähdään Oulun teatterin Annika Aapalahti, Heli Haapalainen, Henri Halkola, Pentti Korhonen, Mirjami Kukkola, Joose Mikkonen, Timo Pesonen, Merja Pietilä, Juho Uusitalo ja Elina Ylisuvanto sekä vierailevana näyttelijänä Mikko Penttilä.

Esityksen ytimessä sykkii paitsi fiktiivisen harrastajateatteriseurueen, myös Oulun teatterin tekijöiden lämmin sydän. Tuntuu älyttömän kivalta voida tuoda huumoria tähän pimenevään aikaan”, jatkaa Alma Lehmuskallio.

Peter Pan menee pieleen esityskuva
Oulun teatteri – Peter Pan menee pieleen. Kuvassa Joose Mikkonen ja Elina Ylisuvanto. Kuva: Janne-Pekka Manninen.

PETER PAN MENEE PIELEEN
Ensi-ilta 12.11.2022
Suuri näyttämö

Ohjaus ja koreografia: Alma Lehmuskallio
Käsikirjoitus: Henry Lewis, Jonathan Sayer, Henry Shields
Suomennos: Mikko Koivusalo
Lavastussuunnittelu: Marjatta Kuivasto ja Lasse Männikkö
Pukusuunnittelu: Mari Pajula
Musiikin sävellys ja äänisuunnittelu: Jari Niemi
Valosuunnittelu: Elina Romppainen
Kampaus- ja maskeeraussuunnittelu: Eija Juutistenaho