näyttelijä Sami Lalou

Sami Lalou Teatterikorkeakoulusta suoraan Oulun teatteriin

Oulun teatterissa aloittaa elokuussa neljä uutta näyttelijää, ja vastikään Teatterikorkeakoulusta valmistunut Sami Lalou on yksi heistä. Laloulla on jo ennestään talossa tuttuja kasvoja ja pari vapaa-ajanviettotapaakin on uudessa kaupungissa jo mielessä.

Kesäkuussa Teatterikorkeakoulusta valmistunut Sami Lalou, 34, tiesi jo 11-vuotiaana teatterin olevan hänelle se juttu. Laloun äiti harrasti klassista laulua ja oli mukana Kreivitär Mariza -teoksessa, johon 11-vuotias poika pääsi mukaan.  

”Ihastuin teatteriin ja olen harrastanut teatteria tuon jälkeen. Olin Sipoossa Etelä-Sipoon nuorisoseurassa, jossa on kesäteatteri ja talvisin nuorisoteatteritoimintaa ja sitten Kuopiossa ilmaisutaitopainotteisessa Minna Canthin lukiossa.” 

Ovet Teatterikorkeakouluun aukesivat vuonna 2017, mitä ennen Lalou opiskeliteatteri-ilmaisun ohjaajaksi Metropoliassa. Opintojen puitteissa hän pääsi matkustamaan Nepaliin ja tutustumaan yhteisöteatteriin. Tuo matka oli kouluttava ja Lalou on iloinen, että hän teki reissun ennen Teatterikorkeakoulua. 

Hänelle ehti muodostua usean hakukerran jälkeen Teatterikorkeakoulusta satulinna, mutta nopeasti opintojen alettua sadusta tuli arkea ja hän unohti sen, kuinka vaikea sinne oli päästä ja keskittyi tekemiseen. 

Opinnot olivat Laloulle kasvattavaa aikaa ja hän kokee tulevansa Teatterikorkeakoulun ovista ulos eri tyyppinä kuin minä hän sinne asteli. Lalou kuvailee näyttelijäntyötä työskentelyksi itsensä kanssa. Hänelle ehti jo iskeä paniikki siitä, ettei hän ole oppinut mitään. 

”Onkin oppinut paljon, mitä ei edes tajuakaan.”  

Yksi iso oppimiskokemus oli harjoittelu Kansallisteatterin näytelmässä Saituri, jonka ohjasi Vesa Vierikko. 

”Sai seurata, mitä on se ammatin tekeminen ja turha Teakin opiskelijapanikointi loppui. Opin, miten omaan tekemiseen tulee samaan aikaan rutiini, ja että työt voi tehdä hyvin vaikkei juoksisi 1,5 tuntia ennen sitä.” 

Oulusta muistissa on Tietomaa 

Teatterinäyttämöiden lisäksi televisiotyötkin ovat tulleet tutuksi. Lalou näytteli suositussa M/S Romantic -televisiosarjassa Jamo-sulhasta, jonka Pike-morsianta näytteli Oulun teatterin Annika Aapalahti. Oulun teatterissa elokuussa alkavaa pestiä näyttelijä odottaakin hyvillä fiiliksillä, sillä talossa on tuttuja kasvoja.  

Tosi kiva ohjelmisto on tulossa ja mahtava johtaja. Tunnen nuoret näyttelijät ja pidempään olleet vaikuttavat myös kivoilta tyypeiltä.”  

Lalou on Oulun teatterin syyskaudella mukana Vanhempainilta-näytelmässä, jonka ensi-ilta on marraskuussa. Hän on tulevasta näytelmästä innoissaan.

“Sain tosi kiinnostavan roolin ja olen tosi innoissani lähdössä tekemään sitä. Hieno haaste. Se on hyvä ja hauskanoloinen teksti.” 

Oulussa hän on käynyt edellisen kerran 12-vuotiaana.   

”Muistan lähinnä Tietomaan. Käyköhän sinne Museokortti, jos kävisi taas?” 

Tiedekeskuksen lisäksi hänellä on toinenkin vapaa-ajanviete jo suunnitelmissa.  

”Olen harrastanut ratsastusta aikanaan. Oulussa se saattaa edullisempaa kuin Helsingissä.”   

Toista aiempaa harrastustaan show-painia hän ei kuitenkaan aio aloittaa uudestaan. 

”Olen lopettanut sen, koska se on vaarallinen laji. Pitää suojella kroppaa.”  

Kropasta huolehtiminen kuulostaa oikein viisaalta, tervetuloa Ouluun Sami!

Sami Lalou nähdään syksyllä 2022 Vanhempainilta-näytelmässä, jonka ensi-ilta on perjantaina 11. marraskuuta.