Balettikoululaisille ikimuistoinen kokemus

Niihin aikoihin, kun olin perustamassa Balettikoulu Sinikelloa, elikkä vuonna 1995, olin itse tanssijana teatterilla yhdessä prokkiksessa, Can Can -musikaalissa. Silloin koreografiat teki Elsa Sylvestersson. Kokemus oli aivan mahtava. Oli rankkaa ja paljon pitkiä harjoituksia, treeniä treenin päälle… mutta sitten kun pääsi näyttämölle, kaikki se vaivannäkö palkittiin. Oli upeaa olla mukana produktiossa, joka pyöri kauan teatterin suurella näyttämöllä.

Nyt 26 vuotta myöhemmin sain tilaisuuden tarjota samanlaisen elämyksen osalle balettikouluni oppilaista, kun teatterilta pyydettiin meitä yhteistyöhön Billy Elliot -musikaalin tiimoilta. Huippua!

Viime keväänä pidettiin pääsykokeet kolmelle sopivan ikäisten tyttöjen ryhmälle, joista sitten valittiin yhteensä 20 tanssijaa musikaalin balettiryhmäksi. Lisäksi toiseen päärooliin Billyksi pääsi avointen hakujen kautta yksi Sinikellon Tiikeripoika-ryhmien oppilas, Kimi Lumme.

Billy Elliotissa nimiroolissa esiintyvä Kimi Lumme (keskellä) on harrastanut pitkään tanssia Tiikeripojat-ryhmässä.

Balettikoulu Sinikellossa harrastaa tanssia nykyään yli 400 lasta ja nuorta, ja aikuisiakin. Poikia meillä on Tiikeripojat-ryhmissä lähes 50. Meillä on joka vuosi suuret näytökset, joissa kaikki oppilaat pienimmistä isoimpiin pääsevät näyttämölle. Ensi keväänä kaikki sinikellolaiset pääsevät teatterin suurelle näyttämölle, kun esitämme omatkin näytöksemme teatterilla.

Teatterin väeltä on tullut paljon hyvää palautetta Sinikellon tanssijoista, kuinka ahkeria ja motivoituneita he ovat. Olen heistä hyvin ylpeä! Tällainen yhteistyöprojekti, johon otetaan paikallisia harrastajia mukaan, on teatterilta hieno juttu.

Päivi Koskela
Balettikoulu Sinikellon johtaja