Straight Acting

La 20.4. klo 19

Komedia, joka saattaa itkettää

Ensimmäinen rooli on hetero.   

Straight acting = Homoseksuaali mies, jonka käyttäytyminen ja habitus vastaavat perinteistä heteromiehen stereotyyppiä. Termiä voidaan soveltaa homomiehiin, jotka osoittavat perinteistä maskuliinisuutta omasta taipumuksestaan, sekä niihin, jotka performoivat sitä muista syistä, kuten mahtuakseen normiin. Terminä kyseenalainen.  

Straight Acting on näyttelijä Anssi Niemen räävitön sooloesitys sisäistetystä homofobiasta ja vakuuttavan miesnäyttelijän kuvan täyttämisestä. Tämä on esitys uskottavuudesta, näyttämön ja seksuaalisuuden välisestä jännitteestä sekä identiteetin ja roolin suhteesta.  

Onko rooli viikinkisarjassa miesnäyttelijän uran täyttymys? Auttaako mielikuva rotasta paikkaamaan kokemuksen puutteen pillusta? Pitääkö heteroroolia varten kasvattaa persekarvat?   

Straight Acting on komedia, joka saattaa itkettää.  

Kuin Kiviä taskussa, homohoukuttimella.  

Esitys sai ensi-iltansa Teater Viiruksessa osana Viirus GUEST -ohjelmistoa 10.3.2023.  Esityksen valmistamista ovat tukeneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Taiteen edistämiskeskus, Yrjö Sirolan Säätiö, Teatterin tiedotuskeskus TINFO ja Suomen Kulttuurirahasto.  

Anssi Niemi on Teatterikorkeakoulusta keväällä 2021 valmistunut näyttelijä. Hänet viimeisimpiin teatteritöihin Straight Actingin lisäksi kuuluu Saara Turusen esitystrilogian päätösosa Järjen hedelmät Q-teatterissa sekä Kristian Smedsin ohjaus Karpolla on asiaa Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä. Niemi on tullut tutuksi myös elokuvista ja tv-sarjoista, kuten Sekasin (2016–2021), Hevi reissu (2018) ja Tuntematon sotilas (2017).  

Esitykset ja liput

Näyttelijä

Anssi Niemi

Työryhmä

Anssi Niemi

Käsikirjoitus, ohjaus ja näyttelijäntaide

Rasmus Arikka

Dramaturgia

Vili Pääkkö

Äänisuunnittelu

Jaakko Sirainen 

Valosuunnittelu

Suvi Kemppainen

Koreografinen ja liikkeellinen neuvonantaja

Tinni Torikka 

Tuotanto

Galleria

Kommentit

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *